2008. szeptember 29., hétfő

Na, hogy is vagyunk???

Szóval én egy manipulatív anyuka vagyok, aki a saját akaratát akarja rákényszeríteni áldott jó kisgyerekére. Na, remélem, hogy nem lesz így. Szeretném, ha a gyermekemnek saját döntései lennének és semmiképpen sem szeretném az én életemből kimaradt dolgokat vele véghezvitetni. Persze minden szülő számára a legfontosabb, hogy a agyereke jó döntéseket hozzon, úgyhogy a rossz döntéseknél(azok, amik tényleg rosszak és nem csak szerintem) ott leszek és megpróbálom majd bevetni a manipulatív adottságaimat. Egyébként, amikor apának felolvastam hamiskásan mosolygott, majd a képembe vágta, hogy vele is ezt teszem. :-))))

Kisfiamra a messzemenőkig igaz a legtöbb dolog, a horoszkópjából, bár vannak dolgok, amik nem ennyire élesek, és sokszor veszem rajt észre, hogy valami aszcendens erősen nyomul a viselkedésében, ami azt jelenti, hogy el-el tünedezik a nyugalom az én kis Bikámból. És sajnos nem annyira hagyja magát babusgatni, mint a horoszkóp írja és mint amennyire én szeretném.

Talán jövő héten vizsgázok vezetésből és ha a szerencse és a vizsgabiztos is úgy akarja, utána lesz jogsim. Egyébként, be kell látnom, hogy kezdetben könnyebben ment és ügyesebb voltam, mostanában néha olyan bakikat vétek, hogy jujjjj. Gondolom ilyenkor már az ember úgy gondolja, hogy már tud, aztán meg nem is. De ígérem, hogy sokat gyakorolok és nem fogom veszélyeztetni az embereket az utcán.

Zénó alszik és én csak bámulom, hogy mennyire édes és sokszor szeretném felébreszteni, hogy magamhoz öleljem. De persze több eszem van annál. :-))))

2008. szeptember 27., szombat

A mi horoszkópunk (ha már így beindult a téma)

SKORPIÓ (Október 23. ? November 21.) ANYUKA

A Skorpió anyuka nagyon lelkiismeretes a gyermeknevelés kérdésében, s igazi ?erős ember?, akire a kicsi minden gondjával támaszkodhat, s általában ketten találnak ezekre megoldást. Itt a legfontosabb probléma a hatalom és a manipuláció kérdése lehet. Az Skorpió anyuka gyakran manipulálja a gyermekét a neki tetsző eredmény elérése érdekében. Ez nem jelenti azt, hogy erőszakos vele, más eszközei is vannak. Például, ha a Skorpió anyuka legfőbb vágya, hogy gyermeke orvosi hivatást válasszon, akkor már idejekorán mondogatja gyermekének, hogy ?milyen jó lesz, ha doktor bácsi leszel, akkor meggyógyíthatsz engem, ha megbetegszem?. Emellett ennél az esetnél nagy a veszély, hogy a Skorpió anyuka saját félelmeit ?átviszi? a gyermekére, s abból aztán van elég. Groteszk módon ez néha azért történik, hogy a gyermek által tudja feldolgozni a saját félelmeit. Például, ha az anyuka fél a rovaroktól, akkor a gyermek is nagy eséllyel táplál ebben a témában félelmeket. Ám az anyuka ebben az esetben már kénytelen legyőzni a félelmét, hiszen csak így nyugtathatja meg a gyermekét.

A Skorpió anyuka erősségei:
határozott és erős ember, aki biztonságot kínál gyermeke számára. Annyira elszánt, hogy bármi áron megvédi a gyermekét, nem számít, hogy mit kell ezért megtennie. Nemcsak az emberektől képes megvédeni a gyermeket, hanem külső körülményektől is: rengeteg munkával, de megteremti az áhított életkörülményeket gyermeke számára, s nívósan fogja felnevelni.

A Skorpió anyuka hiányosságai:
nagyon makacs ember, aki sokszor csak azt az álláspontot fogadja el, ami az övé. Élete a folyamatos változási folyamatokból áll, bár ezek a változások nem feltűnőek. Inkább belső vívódások, harcok, amelyek azonban óhatatlanul is megjelennek a gyermek lelkiállapotában. Nagyon magnetikus ember, s képes arra, hogy ?beleszuggeráljon? képzeteket a gyermekbe, ha az elég fogékony rá, tehát nagy eséllyel fogja manipulálni, még, ha tudat alatt is a gyermekét.

Bika gyermek (ez volna én Zénóm)

A kiságyból ránk mosolygóelégedett, az étkezéseket lelkesen fogadó baba minden valószínűséggel a bika jegyében született. Imádnivaló kisgyermek, hiszen nem sok gondunk lesz vele. Testi irányultságú, ezért nagyon fontos, hogy babusgassák, dédelgessék, erős legyen a biztonságérzete és a családi kötelék. Szereti a hasát, igényli a jó ételeket, egyszóval minden érzéki élvezet nagyon fontos számára. Fontos számáraa precíz időbeosztás, az, hogy tudja, a dolgok mindig a meghatározott időben történnek.

A gyermek olyan nyugodt, hogy egész kicsi korától egyedül is eljátszik, nem mindig igényli, hogy foglalkozzunk vele. Makacs, konok természet, s ha kiborul nehezen lehet megnyugtatni, s néha-náha számíthatunk komolyabb érzelmi kitörésekre, hisztikre is. Nem szereti, ha hangosan szólnak hozzá, ő ugyanis a az igazi csendes, nyugodt családi harmóniát kedveli. A családi atmoszféra megadhatja neki az igazi érzelmi biztonságot, kielégítheti szeretetéhségét.

Kényes a ruháira, az ágyára, a játékaira. Emellett nagyon szeret gyűjtögetni: faleveleket, csigaházakat, kavicsokat. Gyűjteményét lehetőségszerint ne dobjuk ki, tartsuk tiszteletben. Meglehet kissé késve tanul meg járni, ám ennek nincs más oka, mint, hogy túl kényelmes; lusta mászni, nem beszélve a járásról. Ennek ellenére a Bika kisbaba gondozása csupa csupa öröm és élvezet. A lassú fejlődés alapjában véve még nem ok az aggodalomra, ha tanul valamit, azt alaposan teszi és egyszer és mindenkorra elsajátítja.

Gyermek:
Igányli a gyengédséget, ne fukarkodjunk a kedveskedéssel, cirógatással, mert ezek hiányát nehezen viseli. Még a kisfiúk is egészen sokáig hagyják magukat babusgatni, s igénylik is a testi gyengédséget. A gyermek minden kedvessége ellenére fontos a fegyelem, mert ebben a jegyben született gyermekeknek szüksége van arra, hogy szervezett keretek közt éljen, mivel alapjában véve konvencionális alkat. Ezt különösen azok a szülők tartsák szem előtt, akik boldogabban élnének liberálisabb családi légkörben. Amikor egyedül szeretne maradni, ne zavarjuk meg, időnként szüksége lehet egy kis magányra, hogy feldolgozza az őt ért új benyomásokat.

Kamasz:
Könnyen irányítható, kezelhető, tökéletes összhangra törekszik. A nagyon erős alaokon álló kapcsolatokat szereti, Szereti a finom ételeket, a nagy baráti összejöveteleket. Érzéki természete miatt viszonylag korai időpontra eshet az első szexuális élménye, de ez nagyban függ a családi légkörtől. Jó családi viszonyok között, lehet, hogy "későn" esik át a sorsdöntő élményen.

Tanulás:
Ha kitűz egy célt maga elé. ahhoz tartja magát. Ám ösztönzés, vagy célkitűzés hiányában hanyag, nemtörődöm lesz. Nagyon fogékony a művészet és az esztétika iránt. Vásároljunk neki ilyen témájú könyveket és gyakran vigyük őt múzeumba. A legnagyobb nehézség azonban a tanulásban a lustasága lehet, amelyet valóban nehezen győz le.

Pozitív személyiségvonások:
  • Türelmes és megbízható
  • Melegszívű és odaadó
  • kitartó és céltudatos
  • Higgadt és becsületes
  • harmóniára törekszik

Negatív személyiségvonások:

  • Féltékeny és kisajátító
  • haragtartó és merev
  • Önmagával szemben elnéző
  • Fél kockázatot vállalni
  • túlságosan szereti a biztonságot
  • Hajlamos a konokságra és belesüppedni a megszokásba.

Így alszik Életem


2008. szeptember 22., hétfő

Betegek

Pénteken délelőtt, ahogy az lenni szokott Zénó belázasodott. Na, de nem stem kétségbe, hiszen éppen 8 napja kapta meg a 15 hónapos oltást a drágám és nagyon valószínű, hogy az oltási szövődmény volt. De azért még több aggodalommal hagytam itthon az én drágámat. Szombaton délelőtt elindultunk hát Vácra. Anyuval itt maradt az én kisfiam, szerencsére reggel már csak hőemelkedése volt. Jöttek anyuhoz a bátyámék és nővérem gyerekei is, hogy Zénó még kevésbé vegye észre a szülei távollétét. És mint gondoltam nem is volt vele semmi gond. Szinte észre sem vette, hogy nem vagyunk itthon. Na de én néhány óránként azért telefonáltam, hogy minden ok e és apának sem volt ellenvetése. Az esküvő és a lagzi jól sikerült és jó volt így, hogy nem vittük a pockot, mert így én is egy kicsit ki tudtam kapcsolódni. Vasárnap délután 5kor értünk haza és mint megjósoltam kisfiam sértődött volt és néhány percig nem is vett tudomást rólunk, aztán persze kezdődött, hogy semmit sem tudtam csinálni nélküle. Wc-re úgy megyek ilyenkor, hogy ott ül az ölembe és tépkedi a wcpapírt. De hát ez így természetes. Minden ok volt tehát. Csak az volt a baj, hogy én annyira fáradt voltam,hogy majd meghaltam hiszen szinte alig aludtam éjjel. Ma reggelre pedig sikerült megbetegednem, köhögés és nem túl jó közérzet a tünet. Kriszti barátnőm pedig egész éjjel lázas volt. Ja, apa már akkor beteg volt, mikor elindultunk nátha és az ezzel járó halálos tünetek. Most csak azon aggódom, hogy kispocok ne kapja el tőlünk és ne legyen újra beteg. Tegnap egyébként neki már semmi baja nem volt.
Délután megyek vezetni, remélem egy kicsit jobban leszek.

2008. szeptember 17., szerda

Apa, nem

Zénó minden reggel, ha ébren van, amikor elmegy az apja, dühös lesz és tépi a ruháját, vagy földhöz vágja a keze ügyébe kerülő első dolgot. Ma reggel is így tett és legörbült szájjal mondta: APA, NEM. Hát szóval így kezdődik a mondatokban beszélés. Azt hittem megzabálom és az apja is rendesen elérzékenyült.

Szombaton esküvőre megyünk Vácra. Úgy gondoltuk, hogy most már megengedhetjük magunknak azt, hogy Zénót itthon hagyjuk Mimával(mami), és így tényleg el tudjuk magunkat egy kicsit engedni. Legalábbis én, mert apa amúgy is elengedné magát. Csakhogy mivel ez Vácon van, így gyermekünket 2 napra itthon hagyjuk. Szombat reggel elindulunk és vasárnap este megérkezünk. Mivel ilyen még nem volt tele vagyok parával, pedig tudom, hogy mamával a legjobb kezekben lesz. Ráadásul most erőteljesen éli az anyás korszakát. Mindig azt mondtam, hogy kell ilyen mert a gyereknek le kell válni szépen fokozatosan anyáról, de most mégis valahogy ...Pedig sokszor volt már, hogy egész napra itthon hagytam, de az más volt. Mindegy gondolom majd naponta 10x felhívom a mamát (persze erről majd a pasim megpróbál lebeszélni és lehet, hogy igaza is van), és kb. félóránként kezdek el aggódni, hogy mi is van vele.
De azért azt is remélem, hogy nagyon jól fogjuk magunkat érezni, hiszen az ország minden tájáról összesereglenek a barátaink. Olyan ritka az ilyen.

Kispocok, pedig észre sem fogja majd venni, hogy nem vagyunk itthon. Igaz???

2008. szeptember 16., kedd

Időhiány

A napokban időhiányban szenvedek, semmire sem elég. Beugrok a blogomba írni, de akkor úgy döntök először elolvasom Perecét és el is megy vele az időm, mert hát ugye azt meg nem tudom abbahagyni. Úgyhogy az én blogom várakozik az újjabb bejegyzésre. Bár igazán lényeges dolog nem történt, de egy ekkora gyerekkel minden nap hoz valami újat, amit leírhatok. Talán majd később. Most mindjárt megyek vezetni és csak nemrég értem haza a kozmetikustól. Holnapi angolra kéne tanulnom, fodrász kéne (nővérem az, így kb. félévente meg is csinálja a hajam), mert hétvégén meg megyünk esküvőre. Zénót itthon hagyom és kicsit aggódom...de erről majd később.

2008. szeptember 12., péntek

Rutin kipipálva

Tegnap megvolt a rutinvizsgám és szerencsére sikeresen. Balra hátra kapuba beállást húztam (illetve a vizsgabiztos kérdezte, hogy elfogadom-é, hát én mint okos vizsgázó igen, elfogadtam-szerintem jópont volt nála). A műszaki kérdésemet ezek után nem is kellett elmondanom, csak a rutin feladatokat. És jó volt, semmit nem rontottam el, nem úgy mint előtte nap, amikor borzalmasan vezettem. de állítólag ennek így kell lennie.

Tegnap délelőtt váratlanul beállított a mi drága háziorvosunk, ugyanis valószínüleg elbeszéltünk egymás mellett, én azt hittem, hogy hívnom kell csütörtökön, ő meg azt hitte, hogy jönnie kell...hát jött. de talán így jobb volt, mert nem paráztam agyon az oltásokat. kapott egyet a kezébe, meg egyet a lábikájába. És csak picit sírt, tényleg. És én is. :-))) Aztán olyan hamar felejtette el, hogy sírt a drnéni után mikor az elment...ennyit, az anyák parájáról.

Ma délelőtt a kinyithatóajtós nínóautójával játszott és folyamatosan azt magyarázta nekem, hogy ő be akar ülni kormányozni...hogyan lehet egy ennyi idős gyereknek megmagyarázni, hogy nem lehet beülni egy játék rendőrautóba és nem lehet kormányozni. ??????Hosszas magyarázás után végül csak annyit tettem, hogy elcsentem tőle az autót és így nem látta már bánata tárgyát.

Most alszik és remélem nem lesz az oltásoknak szöcődménye, vagyis láz és annak velejárói.
Szeretem.

2008. szeptember 10., szerda

...mert éjszaka fent lenni jóóóó....

Kisfiam, az édes, drága, éjjel 4 óra után úgy döntött, hogy ő bizony már kialudta magát és "szólt " is, hogy ne legyen már egyedül. S mivel történt ez hajnali 3 óra után (apával felosztottuk az éjszakát,3ig ő az ügyeletes éjjeli bagoly lévén, 3 után meg anya) anya kapta a kispárnáját átcuccolt a gyerekszoba padlószőnyegére. Zénó szépen abba is hagyta a sírást, és úgy tett, mint aki elalszik...na, de amikor én megmoccantam, hogy most visszamegyek jó meleg és kényelmes ágyikómba, őfelsége talpra ugrott és ott folytatta, ahol abbahagyta. És ezt eljátszottuk néhányszor. Aztán egyszer csak úgy döntöttem, hogy átviszem magamhoz, hely van bőven, mert apával külön alszunk (na, nem azért mert kihűlt volna köztünk a kapcs, hanem mert apa mostanság horkol, és anya nem tud tőle aludni). Zénó jött, hát a nagy, hitvesi ágyikóba. És kezdődött a műsor. Elsőre azt mondta nekem, hogy szia, nyanya...és talán ha nem éjjel fél 4 lett volna össze-vissza zabálom...aztán jött a falrugdosás, távirányítók megszerzésére irányuló műveletek... mindeközben néhányszor rászóltam, hogy ha nem hagyja abba, visszaviszem az ágyába, olyankor vigyázfekvésbe vágta magát és úgy tett, mint egy kis angyal, aki alszik...na, de 5perc múlva kezdte előlről...fűszerezte azzal, hogy a nyakamba bújt és puszikat adott...csakhogy nekem nem volt kedvem játszani, vajon miért????És végső pontként felkapcsolta az éjjelilámpát, mondanom sem kell, milyen érzés az éjjel közepén...na, akkor megfogtam és visszapenderítettem az ágyába...és láss csodát, fogta magát és egy hang nélkül elaludt. De ekkor már 6 órát kakukkolt az óra.

Hát így érzem ma magam...fáradt vagyok és álmos, csakhogy én nappal nem nagyon tudok aludni, így hát főzök és csinálom a dolgom. De milyen isteni levest főztem...nemrég láttam a Paprika TVben a receptet és nagyon ízlik mindenkinek a családban. Tejfölös karalábéleves... gondolom néhány embernek ez maga a szenvedés lenne, de mi imádjuk a karalábét.
(úgy döntöttem csinálok, még egy blogot és ott leírom a receptjeimet, bár valószínűleg azt sem fogja olvasni senki csak Andi barátném...így hát saját receptgyűjtim lesz.)

Délután kezdődik az angolom kisebb kihagyás után, utána meg megyek vezetni. Holnap rutinvizsga...

2008. szeptember 9., kedd

Zénó

Zénó jár!!!!És teszi ezt minden körülmények közt, minden akadályon át, és bármit cipelve a kezében. Valamikor egy nála nagyobb dobozzal az egyik kezében, a másikban pedig az öntözőkannával, de semmi sem jelent neki akadályt. Egyenlőre még nem volt óriási esés (gyorsan lekopogom), de szerintem lesz majd. Reggelenként még elég bizonytalan és este amikor már fáradt akkor már mindennek nekimegy és minden második lépésnél seggreül. Majd belejön. Mindennap elbűvöl, eszméletlen kedves, osztja a puszikat és kacsint az arra érdemesre (de egyébként számára szinte mindenki érdemes rá), mosolyog és bárkit levesz a lábáról. Engem főleg. A beszéd is elindult, bár elég furcsa még, és mint másoknál is sokszor csak anya érti, hogy miről is vaker a kiscsávó. A mamit mimának hívja, engem még mindig nyanyának , és apa még mindig papa. Sokszor csak ül valamit fogva a kezében és pont vessző nélkül mesél valamit. A nínóautó hangját hallva feltartja a mutatóujját és mondja, hogy "ha, nínó". Imád minden autót, motort, munkagépet, trakit, tűzoltóautót, rendőrautót és mindent ami pasis. Sosem gondoltam volna, hogy ez ilyen hamar kialakul bennük. Bár sokszor babázik is a csúnya babával, levetkőzteti, majd odaaadja, hogy öltöztessem fel. Mindent megért amit mondok neki sőt sajnos sokszor olyat is amit nem kéne. Még alig mond szavakat, de a káromkodást már tökéletesen tudja utánozni. És hát szégyenlem, de nálunk azért hall is rendesen. Na,, nem minden kötőszónk káromkodás, de azért megfordul a szánkban néhány. De mindegy, mert ha nem itthon, akkor majd máshol tanulja meg. Nem nagyon csinálok ebből ügyet.
A kajálással sincs már gond, bár néha válogatós, de mutassanak nekem egy gyereket, aki nem az.
De minden szép és jó, boldog vagyok, ha csak rápillantok és nem tudok eltelni vele. Sokszor majd összeroppantom és csúnyán zaklatom a puszijaimmal. Bár már apa is megmondta, hogy én egy pusziterrorista vagyok. De hát mit csináljak, különben meghalnék.Puszi kell és lesz is amíg élek. És kész.

A vezetés egész jól megy sajnos semmi olyat nem tudok írni, ami meg kellene, hogy félemlítse embertársaimat. Nem mondom, hogy a közlekedésben részt vevő partnereimről nem tudnék egy-két "szépet és jót" írni, de nem dühöngök. Volt ami9kor a hátam mögött vezető szőke kislány, aki apától kapott szépautóban ücsörgött és taláán még a jogsival sem strapálta magát, hanem apa kicsengett az árát a piacon, a hátam mögött jött és terjegetett a kezével, mert nem mentem elég gyorsan szerinte. De leszarom, az ilyen idegbeteg hisztiző kis p...kat, akik elfelejtették, hogy ők is tanultak valaha vezetni, és gondolom, a kötelező óraszám dupláját kellett venniük, hogy végre megtanuljanak vezetni. De most ők a menők és mindenki takarodjon az útról, mert ők jönnek. Hát én csak mosolyogtam rajt és folytattam az utam, a szerintem (és az oktató szerint is) megfelelő tempóban.
Szóval nem kell félni, nem vagyok gyorshajtó és megpróbálok mindenkire odafigyelni. Persze néha hibázok a rutinpályán, de senki sem született úgy hogy tudott vezetni. Majd én is megtanulok, ha már meglsz a jogsim és elkezdek vezetni úgy igazán.

Kisfiam még mindig nem kapta meg a 15 hónapos oltását, mert mindig közbejött vmi betegség, vagy betegséggyanú. Most az uncsitesójának van tüszös mandulagyuszija és mivel egész hétvégén együtt voltak, sőt aznap, amikor elkezdett fájni Melissa mandulája még egy nyalókát nyaltak, ezért most várunk néhány napot, hogy nem jön e ki rajta is a betegség. Én nagyon remélem, hogy nem.

2008. szeptember 1., hétfő

Balaton




Nyár végi nyaralásunk, nem túl melegre, de jóra sikeredett. Rövid volt, mint az összes idei kiruccanásunk, de élveztük. Balcsiba fürdés nem volt, helyette édesem kiskádban fürdőzött(lásd a képen), és játszóterezés volt, meg kirándulás, de mindent élvezett.
(másik kép Zé anyával)
Az alvás macerás volt, hisz a mobilház amiben voltunk éppen megfelelt, de a szobácskák mérete nem volt túl nagy. Zénó kiságyát berakva a franciaágyunk végébe már csak fél négyzetméternyi hely maradt, ahol besurrantunk az ágyunkba. Az én combméretem már erősen szorult az ajtó és az ágy között. Mindegy megoldottuk és nem volt gáz. Zénó, mint rendesen éjjel 2x fent volt, majd lassan már megszokom, hogy hajnalban mellettünk alszik el. De itthon már minden a rendes kerékvágásban ment éste egyedül aludt el és egész éjjel nem volt fent. Ennek én nagyon örültem, mert már hulla voltam.

Hazafelé kirándultunk Tihanyban és ami leginkább elvarázsolt engem az a belső tó és az onnan nyíló kilátás. Persze az apátság is a szokásos lebilincselő élményt nyújtotta. (((((És azt is megtudtam, hogy a Berkes Gabinak(Első Emelet) harapós a kutyája, mert amikor a gyerekek meg akrták simizni felhívta rá a figyelmüket. És azt hiszem kissé meg is van fázva, mert nagyokat tüsszentett...))))De ezeket tényleg csak zárójelben.

És az én örök álmom és csodálatom tárgya a Káli medence felé vettük az irányt és mint mindig most is csak bámulom a hegyeket körben, és azt a vidéket, aholszeretném leélni a nyugdíjas napjaimat. Kővágóőrs pont az a hely, amit kiszemeltünk, csupa vörös kőből épült, nádtetős ház. Imádom. (most meg is nézek néhány ingatlanost, hogy mennyi lehet ott egy ház...nem röhögni ki, csak álmodozom)

Aztán megálltunk Sümegnél a vár alatt, mert Gerti barátnőm kisfiának be lett ígérve egy várnézés. Mi anyáztunk rendesen, mert nem kis emelkedővel kellett megküzdenünk míg felértünk a várkapuhoz, és közben cipelni járni még nem tudó kisfiamat, mert a bazaltokon a kocsi sem lett volna könnyebb. Na, a várkapuban aztán elment minden kedvünk, mert a néni bejelentette, hogy 1500 forint a belépő...anyád.Az úgy összesen nekünk kb. ha a gyerekek keaptak volna kedvezményt...úgy 7-8 ezer lett volna. Na akkor jött Boldizsár meggyőzése, hogy nem is olyan jó most a vár és eljövünk amajd máskor, ha lovagi játékok is lesznek...kicsi sírás...de sikerült a ráduma.

Aztán hazafelé édes drágám végre elaludt.

Ma meg jött az én napom...mosás...pakolás...vasalás...stb. nem is részletezem.

Ma mégsem voltam vezetni, majd holnap 4kor. De a vizsgára már bejelentett az oktatóm, jövő csütre.