2008. október 27., hétfő

Hosszú hétvége

Hú, de jó volt együtt töltöttünk 4 napot mi 3-an és csudajó volt. Eltekintve attól, hogy apával néha igazán nehezen viseljük el egymást, pedig bizisten imádjuk egymást. Na, de a tűz (én lennék) és a víz( apa-vagy inkább kő) erőteljesen ellentétben áll egymással. de nem unatkozunk és nem áll a víz körülöttünk. Mindenesetre jó volt. Elutaztunk szerda este Sopronba barátosnémhoz Krisztihez és Lacihoz (Zénó-Caci), igazából semmi különös nem történt velünk, mégis nagyon jó volt. Minden délután sétáltunk egy hatalmasat Sopron gyönyörű városában és Zénó igazán élvezte, hogy egy percre sem volt nélkülünk. Nagyon ügyesen elaludt délután és este is, a pakoláson kívül nem volt vele gond. meg hát még az együtt sétálás, ha nem babakocsiba ül a gróf, akkor kicsit lassú és macerás, mert Őfelsége persze pont nem arra szándékozik közlekedni, amerre szülei. De ráértünk és megvártuk és jó volt. csak kicsit hideg. Folytatom, mert most megjött a Mima és Liza. Rakok képeket is.

2008. október 21., kedd

Godám

Kis Melissám rosszul értetted, az nem gozám, hanem godám. Ez az a szó, amit nagyon sokszor használ a drága. Ma reggel beszélgetni akartam vele és bármit kérdeztem arra GODÁM volt a válasz. Sajnos nem tudok rájönni, hogy mit jelent. Úgy gondolom hogy egy Joker szó, amit mindenre lehet használni. Talán egyszer elárulja magát és rájövök, hogy mi is az. Most felsorolom a jelenleg használt szavakat:
  • N(y)an(y)a= ez volnék én, vagyis anya. Ez naponta a legtöbbször elhangzó szó.
  • Papa= apa-ez is sokszor hagyja el kicsi száját
  • Mima= mami-ez ugyanolyan gyakran hangzik el, mint a nyanya. Egyébként már tudja mondani, hogy mami vagy mama, de anyukámra leginkább ezt használja.
  • Dídi(kó)= Ildikó
  • Bebe= Rebe(ka)
  • Dzsizsa= Liza
  • (szegény Melissát nem hajlandó semmilyen formában mondani. )
  • Dzsedzsi= Erzsi
  • Nóni= Norbi
  • Csencsi= Encsi
  • Ei= Erik
  • Amiket tisztán ejt: baba, cica, tütü, brüm-brüm, néni, kuka (ezt nagyon okosan használja is, ha bármi szemetet meglát azt azonnal viszi a kukába, csak sajnos olyat is ami nem lenne odavaló),
  • Ví= víz
  • Kakakó= kakaó
  • Pámpu= lámpa
  • Tajtó= ajtó
  • Bábu= bácsi
  • En= elefánt
  • caci= Maci
  • ha a malacról beszél, akkor torokhangon röfög valamit és hasonlóképpen a traktor szónál is.
  • Gyigyi= vezetést jelent, de használja a lóra is és a felismerhetetlen négylábúakra

Egyenlőre nem jut eszembe több, pedig tuti, hogy van, majd folytatom.

Most kezdünk áttérni a délutáni alvásra, mert eddig délelőtt 10-kor leraktam, délben felébredt és estig nyomta az ipart. Ez már nem volt annyira jó, mert 7kor már nem tudott menni és már 5kor nagyon fáradt volt, persze elaludni nem akart. Így most kínzom délelőtt (pedig már 10kor eléggé alfás)és csak délben megy aludni, de így jobban bírja az egész napot. talán átáll és akkor jó lesz. Holnap megyünk Sopronba barátnőmékhez és szombatig maradunk. Remélem szép őszi napok lesznek.

2008. október 20., hétfő

Zénó megmentése

Niki óriási dumája: Anya, Zénó elesett, de az anyukája megmentette. (köszi Andi, hogy emlékzetettél, ezt muszály megörökíteni az utókornak)

Hétvége

Szombaton, ugye munkanap lévén voltunk ultrahangon, eredmény lásd alább. Azt azért leírom, hogy úgy gondoltam, hogy ha a doktorbácsi előbb engem vizsgál, akkor Zénó majd nem fog sírni. Na, de ezt a Minitábornokunk nem így gondolta. És ugye az ultrahang vizsgálat még csak nem is 2 perc, úgyhogy édes egyetlen életem értelme kb. 20 percig sírt kétségbebesetten és kántálta, hogy: NEM, NEM: Pedig biz'isten nem fájt neki. Ki is fáradt rendesen a drágám. Utána mentünk Jákra a bátyámékhoz. Persze én úgy gondoltam, hogy én ott maradok rucikat válogatni (keresztfim kinőtt ruháit) és apa pedig elmegy Zével valahova, és együtt töltik azt a pár órát. Ebből persze az lett, hogy apa elfeküdt és elaludt, én pedig felváltva ruhaválogattam és gyerekfelügyelttem, nehogy felébressze apát. Jó hülye vagyok, tudom. Mindenesetre jót hintáztunk, kutyát bámultunk, persze biztonságos távolbó és csúszdáztunk. Apa felébredt és én azt az utasítást adtam neki, hogy most egy kicsit ő játszon a kertben a gyerekkel. 2perc múlva bejöttek, hogy a gyerek egyfolytában engem keres és be akar jönni. Persze ez csak duma volt és én rettenetesen mérges is voltam. Mindegy, talán majd változik a helyzet.
Szombaton is Jákra mentünk, vittük Mimát is, és otthagytuk a miniterroristát neki, mert mi kimentünk a telkünkre, hogy fát vágjunk a bátyámnak télire. Csodaszép idő volt és a telek gyönyörűséges volt. Imádom az őszt, a kedvenc évszakom. Semmikor máskor nem képes a természet ennyi színt produkálni és sosincs ilyen illat. Főleg, hogy fát is vágtunk és a fa illata is belebújt az orromba. Olyan sok beteg és öreg fa volt a telken, hogy jó sokáig kint voltunk. Istenien ééreztem magam. És Zénó is mindeközben,mert az unokatesóival (közben megérkeztek nővéremék is) egész délután jókat játszottak. Folyt. köv.

2008. október 19., vasárnap

Szóval...na

Szóval csak egy rövid összefoglalót sikerült írnom az előbb, az is eltűnt valahol az éterben. Röviden:
  • Sikerült a vizsgám...hétfőn megyek ocsmányirodába...és talán 2 hét múlva lesz jogsim.
  • Mammográfia negatív. (ultrahanggal sem találtak semmi kórosat)
  • Veseultrahang: Zénónak ugyan nőttek a veséi, de ő maga is, úgyhogy szerintem ez normális.
  • Anya veséi nem mutatnak változást.
  • Időm semmi, pedig most bele kell vetnem magam az angol tanulásba.

Nemsokára talán bővebb bejegyzést sikerül produkásnom. Melissát üdvözlöm a blogolók közt. Puszi

Konkrétan

Anyád...kitörlődött a bejegyzésem, pedig nincs semmi időm. Na, majd újra megpróbálkozom vele.

2008. október 12., vasárnap

KO

Ko 1: Zénó eleinte Ildi nevű nővéremet Dídinek hívta, majd megtanulta azt is, hogy Dídikó. Na, azóta a -kó végződést minden után berakja. Így lettem én Nyanyakó, az apja Papakó, és jött a többi: Mimakó, gyigyikó, csicsikó, de a legédesebb a csá-kó.

Ko 2: Anya is KO volt pénteken. Olyan szarul vezettem, hogy borzalom. Komolyan mondom sírni tudtam volna...és kedden vizsgázom. Úgy volt, hogy apával kikapcsolódunk egyet és elmegyünk a barátainkkal a Balatonra. De aztán ennek örömére csak apa ment én meg maradtam itthon, hogy ma még tudja vezetni. Ma egész jól ment. Ma is átmentem volna a vizsgán. a statisztika szerint minden második megy rosszul, úgyhogy holnap jön a rossz, kedden meg okosan és ügyesen átmegyek a vizsgán. Ezt hívják úgy, hogy pozitív gondolkodás, ugye? csak remélem még holnap és kedden is így tudom gondolni.

Hét elején kell beutalókat kérnem ultrahangra Zénónak is nekem is. Szombaton megyünk a szokásos veseellenőrzésre. Persze megint a seggemben van a zabszem, hogy mindkettőnknek jók legyenek az eredményei. Ráadásul én szerdán megyek mammográfiára is, mert valahogy nem tudom olyan furi a mellem, fáj is meg...nem tudom. Remélem csak a szoptatás utáni mirigyes dolog. Olyan hülye irányban tudok néha elkalandozni, ha valami nem stimmel nálam. Persze a legfontosabb, hogy Zénó rendben legyen, de ha belegondolok abba, hogy nekem lesz valami komoly bajom az is szörnyű, mert nem volna jó magára hagyni a kisfiamat semmilyen körülmények között. Olyan pici még és olyan fontos vagyok neki. És még ő milyen fontos nekem. NA, azt hiszem túlságosan elkalandoztam...nem nincs semmi bajom, és minden rendben lesz, velem is és vele is. Punk-tum.

A fogyókúrám még tart eddig kitartottam. A 90 napból már a 8.-on tartok...hú, de k...va messze van a vége. De erős leszek és nyomom tovább és átvedlek vizilóból csikóhalra. Különben már minusz 3 kg-nál tartok.

2008. október 8., szerda

Nyugi

Ma éjjel nyugi volt, tegnap biztos rosszul álltak a csillagok. Ma vezettem 3 órát és ha ma vizsgáztam volna, meglenne a jogsim. Pedig már majdnem egy hete vezettem. Úgy látszik mindennek kell egy kis leülepedés. Szóval ügyi voltam, most meg írom az angolt, mert tegnap nem sikerült befejeznem, fél5 kor meg órám lesz. Mára ennyi. Puszi Melissámnak.

2008. október 7., kedd

Tegnap éjjel

Tegnap egész délután a Mimánál voltunk, ugyanis születésnapja volt a drágának. Segítettem neki, kaszinótojást csináltam, meg franciasalit. Ő már délelőtt megcsinálta a fasírozottat. Zénó nagyon jól érezte magát, hiszen egész délután az unokatesóival játszott. Estére már annyira fáradt volt, hogy fürdés után csak ölelgetett és puszilgatott. Na, nem mintha ez ellenemre lett volna...sőt!!!Aztán 2 perc alatt elaludt. Mi az édes drágámmal(vagyis Apával) elkezdtük nézni a NCIS-t, de kisfiam a felénél nagyon elkezdett sírni és kiabálni, hogy NYANYA!!!Apa ment be hozzá, de most nem volt elég, anya kellett. Szerintem valami rosszat álmodhatott, mert nagyon könnyes volt a szeme. Átvittük magunkhoz nicist nézni, de nem tetszett neki a rendszer, Hálószobába vonultam vele, de az sem volt az igazi. Vissza a kiságy és anya a földön mellette...na, ez vált be. De előtte kellett a bújás. Aztán úgy 3 körül ismét jött a Nyanyázás, de akkor már nem mentem oda, hisz nem sírt, hanem csak átszóltam neki, hogy aludjon. És láss csodát, így is jó volt. Néhány perc után elaludt. reggel fél 9-kor kelt, ja persze, ha valaki randalírozik iccaka.
Ma egyenlőre úgy néz ki, hogy jó kisfiú, de hát hol van még az este. Most alszik én meg megírom az angol házimat. Már vasaltam és főztem, kelkáposztafőzeléket, meg gombapörit petrezselymes burgonyát. A fogyókúrám még tart, de még mindig: ÉHES VAGYOK!!!!De megpróbálok kitartani. Le kell adnom vagy 20 kilót és ez nem megy hamar. Lehet, hogy készítek magamról egy elrettentő fotót és kirakom a tükörre. :-))))

2008. október 6., hétfő

Zénó a szekrényben



Elfelejtettem írni, hogy mostanában egyik kedvenc tevékenysége a szekrényekbe való bemászás és ilyenkor rámparancsol, hogy:TAJTÓ!!! Vagyis csukjam be az ajtót.


Folytatás

Nem volt időm eddig, úgyhogy most befejezem az átlagos napunk leírását.
  • Szóval, miután felébredt az úrfi délelőtti szunyókájából, akkor jöhet az ebéd. Irány az etetőszék, és nem is nagyon van gond az evéssel ilyenkor. Közben kedvenc olvasmányát lapozgatjuk, mert máskülönben nem érne rá a kajára, mert annyi dolga lenne, így tehát olvassuk a Praktiker katalógust. Anya elsorolja az összes brüm-brüm nevét, kezdve a fúrótól a dekopírfűrészen át az asztali körfűrészig. eközben a Pocokfiú közli velem, hogy hétvégén apa éppen melyikkel csinált akármit. Majd lapozunk megnézzük a tik-tak órát, és jöhetnek a villanykapcsolók és így tovább.
  • Után a gonosz Nyanya beleteszi egyetlen édes kisfiát a járókába, hogy esetleg ő is tudjon ebédelni. Általáben nem is szokott gond lenni, játszik okosan a fiúcska.
  • Aztán Nyanya kiveszi parancsra kisfiát a járókából és ismét következik a lakás alapos szétpakolása. Anya megpróbálja rávenni gyermekét az építőkockázásra, a kirakózásra és még egy csomó szerinte értelmes, fejlesztő játékra, na, de ezek csak szerinte jó játékok. Zénó szerint sokkal jobb kipakolni a konyhaszekrényból, lepakolni a polcról egy csomó olyan dolgot, amiknek köze nincs ajátékhoz, és megpróbálni le és kipakolni olyan dolgokat, amiket nagyon jól tudja, hogy nem szabad. És ezt onnan tudni, hogy tudja, hogy nem szabad, hogy hamiskás mosollyal hátrapillant a válla felett és úgy nyúl a dolgokhoz, mégpedig villámot megirigylő gyorsasággal. Ilyenkor elhangzik szépen halkan, majd csúnyán hangosan, hogy "nem szabad Zénó", és ezt követi egy mosoly a gyermek részéről. (szerintem ilyenkor konkrétan kiröhög)Szóval ez van. Ha anya rácsap a gyerek kezére azt is általában ez a mosoly követi. És így telik el a délután. Mielőtt apa megérkezne lemegyünk egy kicsit sétálni, ha épp nem mentünk le délután. Apa (Zé: PAPA) megérkezése előtt már kb. 400X elhangzik a bűvös szó, hogy :GYIGYI. Ez azt jelenti, hogy mihelyst megpillantja apa autóját azonnal be akar szállni és vezetni akar. És így is tesz. Elállítja az összes beállított rádióadót, bekapcsolja az elakadásjelzőt, lezárja a központi zárat, sebességet vált, letörli az ablakot (ha esik, ha nem), felkapcsolja a belső világítást és ez általában egész éjjel úgy is marad az autón. Nem volt még olyan, hogy eme tevékenységet kisfiam megunta volna. Általában sírással sikerül kicibálnunk az autóból és felmenni a negyedikre.
  • Apa következik egy kicsit, ölelgetésben, puszilgatásban, gyerekfelvigyázásban. aminek végén kijelenti, hogy gyermeke teljesen kikészítette...mindezt röpke fél óra alatt. :-)))
  • közben anya kaját csinál apának és gyermeknek- És jöhet a vacsi. Ismét olvasunk valami roppant építő reklámújságot, mert a herceg a saját mesekönyveit egy jól irányzott dobással megröpteti. Kaja után anya vizet enged és apa próbálja meg összefogdosni kisfiát a lakásban, hogy kihámozza ruháiból. Ő is ismeri már ama polipot, akit nem és nem lehet nyugira bírni. Miután siker koronázza a vetkőztetést irány a fürdőkád. Imád fürödni a kisdelfin. Apa fürdeti, és ha néha anya megy be vele, akkor fennhangon kiáltja, hogy PAPPA!!!!Egyébként ilyenkorra már annyira fáradt, hogy általában összeakadnak a lábai és elesik bármiben és semmiben. Anya kiemeli a kádból ázottveréb kisfiát és jól megtörölgeti. Ilyenkor már kevésbé kell harcolnunk. Majd jöhet a csicsistruccok felkutatása, puszi apának és irány az ágy. Néhány perc éneklés után pedig mély álomba szenderül és általában reggel 7-8ig nem hallani hangját. Kivéve, ha igen.

Ez egy olyan nap leírása volt, amikor nincs itt a Mima, és nincs semmi egyéb programunk. Legközelebb leírom azt, hogy milyen is akkor, ha elmegyünk a papáékhoz, ahol mindent szabad a gyereknek. Én nagy örömömre.

Ma végre nekiálltam a fogyókúrámnak. Nem tudom mennyire leszek kitartó, de egy biztos lassan össze lehet téveszteni egy hatalmas jetivel. Egy baj van a fogyókúrával ÉHES VAGYOK!!!!!!!!!!!!!!ENNI AKAROK!!!!!

Egy biztos, hogy már fél napja fogyókúrázok. Vajon mennyit fogytam???:-)))))

2008. október 3., péntek

Nem történik semmi

Mostanában nem történik semmi igalmas velünk. a szokásos hétköznapokat éljük, ami nagyjából így zajlik:(abban az estben, ha ninsc itt a Mima)
  • Zénó reggel 7 és 1/2 9 között felébred, néhány percig énekel és beszélget az ágyában, majd határozott hangon azt kiabálja, hogy: NYANYA!!!!
  • Ekkor Nyanya magy kiveszi a kiságyából kótyagos csemetéjét, első körben végigcsókolgatja, majd második körben könyörög, hogy gyermeke tegye ugyanezt, majd harmadik körben újra jönnek a puszihalmok.
  • Ezután jön a felöltözés. Ez többé kevésbé zajlik úgy is, hogy gyermek mosolyog és bármit megenged, ilyenkor gyorsan végzünk, vagy történhet úgy is, hogy anya megpróbál könyörgések, birkózások, játékokkal lekötések, rászólások közepette felöltöztetni egy speedes polipot. Ekkor nem gyors ez a tevékenységünk, sőt kimondottan sokáig tart, és anya türelme sokszor fogy el eközben.
  • Aztán átmegyünk a nagyszobába, mesére kapcsolunk, (mert apa zenecsatornán hagyta reggel a tv-t, és azt Zé nem komálja...még) és jöhet a kakaó (Zé: KAKA), ennek elfogyasztása is többféleképp történhet: Mesebam,bulás esetén gyorsan megissza anyához simulva kisfiú a kakaót, vagy anya magához szorítja erősen menekülésre készülő gyermekét, de így fele megy a pocsékba. Na, kérem nem mindig ér rá ilyen hülyeségekre, mint evés!!
  • Aztán anya megfogja édesét visszateszi a kiságyába játékok tömkelegével, ekkor egy jó félórája van anyának előkészülni a főzéshez és esetleg az előző esti mosogatást megcsinálni, ha már nem volt kedve. Aztán jön a jól ismert: NYANYA!!! és ez elhangzik ekkor 20x, pedig nem több idő telik el az elsőtől, mint anya megtörli a kezét.
  • Nyanya megy Zé-ért és kiszabadítja, kiságya fogságából. Ekkor a tornádó effektus következik és az elkövetkezendő időben minden létező dolgot átvisz egy másik helyre, ahol annak semmi keresnivalója nem volna. Az előszoba tele lesz hirtelen cipőkkel,játékokkal és ha sikeresen kijátsza anya figyelmét a konyhaszekrényből szerzett relikviákkal.
  • Anya mindeközben megpróbál főzni és fegyelmezni kisfiát, több-de inkább kevesebb sikerrel. Közben megpróbálok neki olyan étkeket adni, amit szerintem már rég ennie kellene, de őfelsége nem így gondolja. Ilyen a kenyér, a kifli, a felvágott.
  • Aztán eljön a 10 óra (esetleg 11) és Zénó már annyira fáradt, hogy jön a tejpép sok gyümivel és irány a kiságy, ahol a struccaival édes álomba szenderül. Anya ilyenkor nem is tudja mit csináljon, pihizzen e egy keveset, vagy gyorsan csináljon meg mindent, amíg lehet. Többnyire a második eshetőség áll fenn. Jöhet a főzés, mosás, takarítás. De főleg a vasalás, mert azt tényleg nem lehet akkor amikor fent van, mert a vasaló zsinórján akar a kisfiú hintázni, ezenkívül vasalni is szeretne, de hát én gonosz anya vagyiok és nem engedem.
  • Aztán felhangzik a következő:NYANYA!!!!

Mint most is, úgyhogy húzok teljesíteni a kötelességem és rendes alattvalóként teljesíteni az uralkodóm minden kívánságát. Jövök vissza, talán holnap, mosás, főzés, takarítás után, míg Ő alszik.