2008. november 27., csütörtök

Ezért nem jártam itt


















Ezt az adventi naptárat csináltam Életemnek és minden beképzeltség nélkül állíthatom, hogy varázslatosra sikerült. bár még nem kész teljesen, hisz nincsenek rajta számok, de szerintem nagyon jó lett. Kb. 40 cm-es lehet és egy nagyon édes angyalka ül a csúcsán. (jobb kép)

A számokkal meg még úgyis ráérek, mert szerintem idén úgyis az lesz, hogy kikönyörgi az összeset 2 nap alatt. És már mondja a kicsikém, hogy csokit (csokikó) hoz neki bele a télapó. Mese nincs, azt hoz neki.


Ezenkívül tegnap elkészítettem az adventi koszorút is, ami szintén profi lett (ha nem így van mások szerint nem szeretnék tudni róla). Nagyon ötletesen parafadugó szeletekkel vontam be és tök trendi lett. (Húúúúú...trendi vagyok.)

Szóval ezért nem értem rá mostanában írni, mert megszállt a kreatív szellem.Meg hát ugye kipihenni a szülinapom fáradtságait és egyebek. Talán jövő héten helyre billenek, bár akkor meg jön a NAGY KARÁCSONYI BEVÁSÁRLÁSI LÁZ. És sajnos apa szomorúságára én ezt, másokkal ellentétben... élvezem. De jövök nemsokára.

(Zénó szótár bővülése nem várt méreteket öltött, úgyhogy lehetetlen mindent leírni, ami tegnap nagy kacajt csalt számra: az ebédre azt mondta, hogy FINCSI(NKÓ). A -kó szócskát még mindig nem hagyta el, de nagyon vicces tud lenni. Ja és a másik kedvenc: OKÉ(KÓ))

Amikor Zénó költözik

Így fest Zé amikor anya összepakolta a bőröndjét és útra kész, hogy ott töltse az éjszakát Dídikónál és Bebekónál és a többieknél. Ebbe a Maléves bőröndbe cuccolok, mert ebbe mindent egy helyre tudok tenni, persze ettől függetlenül még néhány tartozék jár a babával idegenbe alvásnál. Mint például az utazóágy, matrac, kispárna, 3 db strucc és ami még tábornok úrnak az induláskor a kezében marad. Bár nővéremékhez nem nagyon kell játékot pakolnom, mert tengernyi van amik sokkal érdekesebbek, hisz azok újak.

Szülinapom nagyon jól sikerült,kikapcsolhattam és tudtam, hogy lurkóm jól érzi magát és jó helyen van. Jól sikkerült a vacsi, és sokan eljöttek a Quimby koncert meg olyan volt mint máskor, egyszerűen tökéletes. Olyan szinten tudnak elvarázsolni engem, hogy szinte kilépek a valóságból. Istenek. Persze a másnap azért tartogatott előre várt meglepetéseket, úgy mint a másnaposság. Az a legnagyobb baj, hogy elszoktam a bulizástól és már nem bírom kipihenni magam, csak néhány nap múlva jutok el a z eredeti szintre. Sebaj, megérte.

2008. november 19., szerda

Festéktüsszentőhapcibenő

Egyik este hazatérvén valahonnan, apa kezébe kapván az autónk törzskönyvét (amit eddig a bank birtokolt) gondolta, jól megnézi és örülget neki egyet, hogy végre letelt a kocsitartozás. Mindeközben én gondoltam gyorsan lekapkodom a megszáradt ruhákat, Zénó pedig strucclábat szorongatva csücsült az előszoba padlóján és várta, hogy rá kerüljön a sor. Nem is telt el több mint 2 perc és akkor én kicsi manóm jön befelé a szobába, bőszen mutogatva nekem gyönyörű kacsóit, amit jelen pillanatban vastagon narancssárga falfesték borított. De nem ám az a halovány narancs, hanem az az igazi sötét narancs, amit utána baromi nehezen tudsz eltávolítani a gyerek kezéről, hajáról, ruháiból. Így is lett nem kis időmbe telt, mire minden ruhájából eltüntettem a festéket. A gyermek testéről az ezt követő fürdés mindent lehozott, a padlón lévő halvány lábnyomokat viszont csak másnap fedeztem fel. Persze a hülyék mi vagyunk, hiszen nem kellett volna elérhető közelségben hagynunk,a festéket. Ismét tanultunk és lám másnapra eltűnt az előszobából a már másfél éve ottlévő 5 db festékesdoboz, amit én már többször megemlítettem, hogy biztos ott-e kell-e annak lennie-e???Persze véletlenül sem hagyta el a számat ama bizonyos mondat, ami ilyenkor ott zakatol az ember fejében. (ugye megmondtam!!!!)

Zénó mint az alábbi példa is mutatja továbbra is erősen feszegeti a határokat és az idegrendszeremet és mindezt tetézve, most olyan szinten lett anyás, hogy ha itt vannak a gyerekek akkor is 2 percenként ellenőrzi, hogy ott vagyok e ahol legutóbb hagyott.

A hétvége utáni éjszakáink zűrösek voltak, Zénó ébredt, nem aludt visszza, apa költözött a nagyszobába, Zé pedig mellém. És így aludtunk mi reggelig, apa pedig reggel azt mondta, hogy mázlista vagyok, mert édesdeden szunnyadó szerelmetes gyermekem 10 centire az arcomtól szuszogott és olyan gyönyörű volt, mint egy angyal.

Már megint angoltanulás helyett íroma blogom, nem lesz ez így jó, úgyhogy húzok is.

A hétvégéről

Be kell vallanom töredelmesen egy kicsikét lelkiismeretfurdalásom van ahétvége miatt, mégpedig azért, mert istenigazából nem volt semmi dolgunk, mégis szinte egész hétvégén le volt passzolva a csöpp. Pénteken mint írtam nővéremnél aludt, és mint azt apa mindig megjósolja nem volt semmi gond. Kicsit nehezebben, de sírás nélkül aludt el. gondolom a gyerkőcökkel egy kicsit túlpörgette magát, azért aludt el nehezebben. ez itthon is előfordul. Reggel viszonylag korán mentünk érte, mert Ildi ment dolgozni és hát mégsem akartam túl sokáig egy 14 éves gyerekre hagyni másik három gyereket. Bár Melissa megállta a helyét, mire mentünk megreggeliztette a gyerekeket és minden ok volt. Szombaton úgy döntöttem, hogy ott alszunk anyunál főpróba gyanánt. Ez nem sikerült olyan fényesre , mint kellett volna. Nagyon nehezen aludt el, és csak én voltam jó neki a Mima nem (bár szerintem, ha tudta volna, hogy én nem vagyok ott akkor nem engem keres), aztán éjjel fél 4 körül felébredt és nem volt hajlandó visszaaludni csak jó másfél óra múlva mellettem a nagy ágyban. Mindegy szerintem pénteken nem lesz semmi gond. Ugyanis pénteken lesz a szülinapom és ezt megünnepelvén Quimby koncertre szeretnék menni, ha minden csillag együtt áll. Jegyek már megvannak.
Vasárnap délután pedig a pasim szüleinél volt Zénó, mert én csavarogni mentem Gertivel. Jól be- és kiplázáztuk magunkat. Apa persze duzzogott, de hát nagyon tudom sajnálni...meg sem tudom mondani mikor (p)lazáztam már.
Hétfőn ismét apa szüleinél volt kispocok, mert mi lakógyűlésre mentünk. Mondjuk csak pár óráról volt szó . Lakógyűlésen megállapítottam, hogy mindenhol vannak olyan öreglányok(és általában azok), akik megpróbálnak mindenbe belekötni és megbéklyózni a változásokra tett törekvéseket. Remélem nem leszek olyan öregasszony, aki a kákán is csomót keres, mert akkor inkább lőjjenek le. Mindenesetre ismerve a türelmemet jókat mosolyogtam ezeken a hölgyeményeken.
Folyt köv.

2008. november 14., péntek

Zajlik az élet

Napjaink most azzal telnek , mint előző bejegyzésben írtam, hogy megpróbálom megmutatni Zénónak a határait, amit ő viszont nagyon szeretne sokkal tágabbra szabni. Ma apa szabin van, így délután fogok vezetni. Lepassz Zénót a mamáéknál és irány a road. Este megpróbáljuk Ildinél altatni, úgy, hogy nem lesz Mima. Remélem beválik. Így reggel talán egy kicsit tovább tudunk aludni.
Megy a gondolkodás, hogy mit is vegyek ajándékba a gyermekeknek a családba. Holnap gerti barátnőmmel megyünk egy délutáni terepszemlére. Kimenőt kaptam. Bár már próbálja apa a lelkiismeretemet felkelteni, de most nem fog sikerülni. egyszer ő is kibírja Minitábornokkal a napot.

2008. november 12., szerda

Küzdelem, hajtépés és segítség!!!!



Küzdünk Zénóval, hogy ki is az úr a háznál. Hát az a gáz, hogy néha én magam sem tudom. Tépem a hajam, amikor már nem tudom mit tegyek, hogy őkelme valamit megtegyen, vagy ne tegyen. Nagyon kitartó...ezt nem tudom kitől örökölte, azt hiszem az apjától. Jelenleg ő áll nyerésre én gyakran hamarabb feladom, de összességében nem akarom feladni. Csak tudnám, hogy amikor szépen szólás, kiabálás, fenékrecsapás, bünti után is még mindig nem azt csinálja amit mondok, mit is lehet csinálni. Lehet, hogy kopasz leszek, mert szálanként távolítom el a hajamat. Ma megette az összes ebédet és már tegnap is és ma is újra kért. Ez mindenképpen feljegyzendő, mert iylen még sosem volt. Amúgy egy édes kis ördög, aki képes egy szempillantásával levenni a lábamról és azt tenni, amit nem akarok:HÜLYÉT CSINÁLNI BELŐLEM. Brü-hü-hü....oda minden elgondolt, csodálatosan kiokoskodott, szépen eltervezett gyermeknevelési stratégiám. (De még nem adtam fel...remélem eljön a perc, amikor én győzök!!!!)

A fogyókúrám még mindig tart és jelenleg 9 kg-nál tartok, de még legalább 11 hátravan. Egyre jobban bírom kaja nélkül és néha felemelő, hogy nem forog minden gondolatom a kaja körül. Még felemelőbb, ha minden gondolatom az evés körül forog és mégsem eszek semmit. Vagy csak a töredékét annak, amit annak előtte.

Apával hétvégén sokat vetzettem és nagyon élvezem. Remélem ma is vezethetek egy kicsit. Majd jövök és írok.

(Zénó szótár bővítése:

  • Donát= Dodó(kó), Kifli= Fifi(kó), Ropi= Popi(kó), Fóka= Fóka-milyen meglepő, Ezen kívül mondja még a söprűt, a labdát, és még hosszan sorolhatnám, de nincsenek olyan magyar betűk amikkel le tudnám írni a kiejtését. )
Kicsit homályos de olyan jó pasi. Alább pedig egy nyári kép és Zé a zuhanyzóban.

2008. november 11., kedd

Mr. Proteus

Azóta nem is írtam, hogy megjött Zé vizeletbakter lelete. Találtak a vizeletében Proteus nevű bacit, ami a dr-néni szerint undorító egy kórság. Neten is olvastam róla és igen az is azt írja, hogy nagyon makacs és baromi nehéz kiirtani a szervezetből. Mindegy megpróbáljuk, jelenleg Zinnattal. Reggel este nagy küzdelem árán beletuszkolom kisgyermekembe az undorító állagú és undeorító tutti-frutti ízű kutyulmányt. Eddig sikeres a terápia azon része, hogy bevegye, de még 6 napig kapnia kell, mert 10 napos a kúra.
Egyébként minden rendben velünk, kisfiam boldog másféléves gyerek és a kezdődő dackorszak szele meg-megcsap minket. A tegnapi nappunk maminál ennek szellemében zajlott. Bármit mondtam, vagy tettem, csak olyan dolgot volt hajlandó tennni, amit nem volna szabad és ha szépen szóltam is felállt az ágyon (engem meg a szívinfarktus kerülgetett), és ha csúnyán szóltam akkor is, ha büntiből a járókába került akkor is első útja a szabadulás után az ágy volt, ha a seggére csaptam akkor is. Na most légy okos anyuka, úgy mégis ilyenkor mit csináljak?Megpróbálkoztam a figyelemeltereléssel is de az sem vezetett eredményre, nem és nem ....ő az ágyon állva próbált meggyőzni arról, hogy neki igenis önálló akarata van és nem és nem enged ebből az autonómiából. Mit ne mondjak, majdnem sikerült is meggyőznie. Jelenleg ennyi, mert most arról próbál meggyőzni, hogy nem akarok én írni a blogomba. Ez most sikerült neki. Folyt. Köv.

2008. november 5., szerda

Őszi képek

Apával!!!!
Tánc az avaron.




Lázas állapot

Sajna úgy lett, ahogy gondoltam és kispocok belázasodott már tegnap este és azóta is lázas. reggel már volt hűtőfürdő, amiből nem akart kiszállni, pedig csak úgy remegett a kismadaram. Remélem délutánra helyrejön, a drnéni azt mondta, hogy ez egy fél napos szokott lenni. Amúgy meg fáj a lába kicsikémnek és nem tud leguggolni és mászni rajta. De tegnap jobban fájt neki, szerintem már múlóban van. Nagyon örülök, hogy nem olyan rettenetesen töri le a láz, még tud rosszalkodni is őkelme. Szeretem nagyon.

Vezetés élesben

Tegnap azt elfelejtettem írni, hogy hétfőn végre átvettem hivatalos vezetői engedélyemet. Aztán este Zét lepasszolva el is mentünk vezetni apával. Kimentünk a telekre, odafelé csak forgalomtól mentes úton vezettem, hisz még nem ismertem az autót. De hazafelé már apa megengedte, hogy Nemesrempehollósról én vezessek szhelyig, és még a városban is én vezettem. Boldog is voltam nagyon. Egész jól ment, eltekintve attól, hogy az autó egész más, hisz ez diesel én meg benzinesen tanultam, de ez még jobb is, csak meg kell szoknom. Egyetlen egyszer húztam csak fel magam, amikor valami barom a körforgalomban rámdudált, mert nem voltam elég gyors. de ez van, inkább egyenlőre lassan közlekedem, még ha ilyen barmoknak ez nem is tetszik. Ez van. Élvezem nagyon. Ma este is megyünk egy kicsit. Várom.

2008. november 4., kedd

Szuris nap és a tegnapi

Megkapta édesem az oltásait. 11 körül jött a mi drnénink és Zénó rögtön elkezdett sírni, bár lehet, hogy csak anyu hülyesége miatt, hogy előtte mondta neki, hogy jön a drnéni és ad neki szurit. Végülis túléltük, végigüvöltötte, de rögtön a szurik beadása után már nagyon szerette a drnénit, puszit is adott neki, mikor elment. Ma a 18 hónapost kapta és az influenza ellenit, mert azt még egyszer kell eneki 4 hét múlva és valószínűleg majd azzal kapja a pneumococcust. Aztán remélem egy darabig semmi nem lesz. Tegnap egyébként nem vettek tőle vért szerencsére, de megint sikrült felhúzniuk Zalaegerszegen. Vittük a vizeletet amit nem kis kínlódás árán sikerült levennem az úrfitól, aztán az asszisztensnő benyögi nekem, hogy ő mit csináljon vele, ezt délelőtt kellett volna leadni, mert csak délelőtt van labor. apa szerencsére nem volt ott mert épp kiszaladt a kocsiba a pisiért, de szerencséje is, mert apa nem annyira diplomatikus, mint én. De most nekem is elfogyott a türelmem, és megkérdeztem tőle, hogy ugye azt nem gondolja komolyan, hogy én Szombathelyről egy nap 2x fogok elutazni, hogy délelőtt leadjam a vizeletet, délután háromkor meg jövök a nephrológiára. A hülye p...a nő meg csak húzogatta a vállát. és azt mondta, hogy miért nem csináltatjuk meg Szhelye. na, ekkor még jobban elborulta, mert az elején nekem kimondott kérésem volt mindez, hogy hadd ne kelljen minden szarért Zegre mennünk, de akkor a drnő és ő is ezt kikérték maguknak, hogy csak az ottani eredményeket fogadják el. Na, mindegy, már nem húzom fel magam, mire bementünk mindketten összeszedték magukat és normálisak voltak, bár kb. 5 perc miatt mentünk el. Szerencsére a Körmenden készült 1 hetes ultrahangot is elfogadta, így csütörtökön nem kell újra mennünk.
A lényeg, hogy innentől nem viszem a pisit, hanem majd itt a drnénink ír vizsgálatkérőlapot, aztán megcsináltatjuk itt. Ja, szerencsére nem veszett kárba a pisi, amit levettünk, mert hazafelé beadtuk a Körmendi laborba és ott megcsinálják. Na, ennyit a tegnapról. Most kisszerelemem alszik, remélem nem lesz nyügi az oltásoktól, és nem is lesz lázas a napokban, bár nem szoktuk megúszni. Délután hazamegyünk a pasim szüleihez, itthon van a nővére is, akit nagyon szeret a Zénó, bár ő mindenkit imád, de náluk meg kimondottan jó, mert mindent megcsinálnak neki, ha akarja fél órán keresztül nyomogathatja a mikró ajtaját ki és be, ki és be. Villanyokat kapcsolgathat és bármit amit megkíván őfelsége. Szerencsére ezeket nem hozza haza és itthon tudja, hogy mit szabad és mit nem, bár az hogy tudja, még nem akadályozza meg abban, hogy csinálja. Na, megyek is , mert elkészülődök, mire felébred.

2008. november 3., hétfő

Tegnap

Tegnap apa családjánál voltunk Győrben és környékén. Tíz éve együtt vagyunk az én drága pasimmal, de van még olyan rokon, akit most ismertem meg és akiknél most voltunk először. (Nekem ez azért furcsa, mert a mi családunk sokkal jobban tartja akapcsolatot és szinte mindig tudunk egymásról)Bár ugye Zénó volt a sláger mindenkinél. Nagyon jól is érezte magát, hiszen mindenki körülugrálta és szerette. Én is jól éreztem magam, mert én nagyon szeretem a családi összejöveteleket. na meg a barátiakat is.
Szegény kicsikémnek szorulása volt és sokszor csak arra lettem figyelmes, hogy nyög és sír. Ma reggel, aztán lett egy kis produktum, bár nem sok, szerintem még szenvedünk egy kicsit. Ma megyünk délután Zalaegerszegre nephrológiai gondozásre. félek a vérvételétől, de apa keményebb így ő fogja bevinni. nekem épp elég lesz a holnapi oltásos nap. Ma már a vizeletvétellel is szenvedtem, mert nem nagyon akarta hagyni, hogy feltegyem neki a zacskót. Azért sikerült, bár nem sok lett, talán ha felkel még enged egyet felrakni és pisil is bele. Nagy sírás árán de valahogy felraktam. Azt hiszem ahogy nagyobb lesz egyre nehezebbé válnak a dolgok. Még egy kicsit gondolkodom a második picúron, de a szívem nagyon szeretné.
Barátnőmék szerdán mennek Tapolcára bébigyárba. Kicsit el volt keseredve, hogy csak így lesz babusuk, de mindtam neki, hogy az eredmény a lényeg, hogy végre a kezében tarthassa a kisbabáját. Kicsit megnyugodott és úgy látom végre nem várnak tovább, hanem elindulnak azon a csúnya, hosszú és nehéz úton. Tiszta szívemmel kívánom nekik a mihamarabbbai eredményességet.

2008. november 1., szombat

Jogosítvány

Persze a jogsim akkor jön meg amikor én éppen városon kívül vagyok, úgyhogy csak hétfőn tudom átvenni. Brühühü.

A múlt hét és a jövö hét

A héten szünet volt az iskolákban és az oviban Zé uncsitesóinak, úgyhogy Főleg Lizus sokat volt itt nálunk a mamával. de volt olyan nap is, amikor mindenki itt volt nővérkém jelenlegi családjából. Csütörtökön az apósom (életem szerelmének édesapuja) 70 éves volt, úgyhogy este elmentünk vacsizni. Na, az étteremválasztás nem volt a legjobb, de jól éreztük magunkat. És mindeközben kicsi fiam a Mimával ott aludt nővéreméknél. Na, gondolható, hogy az én parázásom ellenére nem volt semmi gond vele, hiszen volt ott sok gyerek, Mima, úgyhogy az avatás (először máshol alvás anya nélkül) jól sikerült, kisfiam édesdeden átaludta az éjszakát. Pénteken délelőtt mentünk érte, mert vittük a sebészetre, hogy a dokibácsi kontrollálhassa a heréjét. szerencsére minden ok. Kicsit visszatapadt a fitymája, egy könnyed mozdulattal azt is helyrehúzta a dr-bácsi. Sírás az volt, már mikor az ágyra feküdt, de hát sajna ez van. Szívem szakad meg, de muszály. Aztán délután mentünk egy temetős kört, nagyszüleimhez Jákra, szentpéterfára, és apuhoz is beugrottunk letenni a sírdíszt. Ma csak ide Szhelyre megyünk a temetőbe Apumhoz és gyújtok gyertyát még mindazokért akiket szerettem(tek) de már nincsenek velünk. Családi program lesz, jön mindenki ide hozzám délután. Holnap pedig drágám szüleivel megyünk Győrbe és környékére szintén gyertyát gyújtani. Egész napos szintén családi program lesz. Hétfőn pedig szokásos negyedéves nephrológiai kontroll Zénóval Zalaegerszegen. Vérvétel és társai. Na és jövő héten még kap egy pár oltást is a drága kisfiam. Már előre rosszul vagyok tőle és sajnálom, hogy ki van téve mindennek. Remélem jól vészeljük át a dolgot. Majd jövök és írok.