2009. május 25., hétfő







Hétvégénk elég sűrűre sikerült. Szombaton esküvőn, vasárnap szülinapon voltunk. Zénó mindkét helyen nagyon jól érezte magát. Néhány kép:(a képek élessége a gyors mozgástól kicsit elmaradnak a tökéletestől)
A gyerek, aki persze nem bírta végigülni a polgári esküvőt, pedig bizisten minimálprogram volt, az alig 20 percével. Irigykedve néztem néhány anyukát, ahogy gyerekük teljesen nyugiban végigülte csendben(!!!) az esküvőt. Zénó mindezek helyett egyfolytában hangosan röhögött (na jó, kacagott) és persze egy percig sem bírt nyugiban maradni. Én meg alig bírtam visszafolytani a hangos nevetést, annyira édes volt.

A hintaágy sem hatotta meg, másodpercekig bír csak egyhelyben maradni, így persze a lakodalom(illetve inákbb kertipartis buli) azon része, amíg ott tartózkodott őfelsége nekem kevésbé volt szórakoztató, már ami a felnőtt foglalkozásokat illeti. Fél 8kor hazavittem, így fél 10 után megpróbáltam utolérni a násznép hangulat és alkoholszintjét. A hangulattal nem is volt gond, de annyit inni már nem bírtam, mert addigra kifogyott a pálinkakészlet, meg már egyébként sem bírom. Mindent összevetve isteni éjjel kerekedett, sokat vihogtunk, úgy igazi hüpi módjára. Rengeteget táncoltunk és beszélgettünk.


Vasárnapre elkészült a pillangós torta Elizának:



Mostanában akár fél vagy háromnegyed órán át is képes elszórakoztatni magát azzal, hogy végigpróbálja a cipősszekrényem minden darabját, gondolom, hogy csak azért ennyit, mert nem vagyok nagy cipőgyűjtő, így nincs több száz lábbelim. Eliza kapott néhány lábbelit (5párat), így Zénó jól elszórakozott és még valakinek a titokzokniját is magára rángatta, igaz neki térdig ért. Ja és utána csak abban volt hajlandó elaludni.

2009. május 15., péntek

Nini, Perec, mit főztem...(ubisali helyett majonézzel ettem, egy nem éppen fogyókúrás adagot)

Köszi az ötletet.

2009. május 13., szerda

Zénó 2 éves

Ígértem egy státuszt az én 2 éves kisfiamról. A paraméterek nem lesznek tök pontosak, mrt próbálj lemérni egy két éves eléggé aktív gyereket.

Súly: 11,5 kg (kb) és mindebből

Étkezés: ez az úgynevezett szar ügy kategória, elvileg eszik mindent, illetve ehet, szoktam mondani a nagyszülőknek, mikor kérdezik, hogy mit adjanak neki, amíg nem vagyok ott, hogy zsíroskenyér hagymával és szalonnával jóvóna, de hát...

Reggel még többnyire tápszert eszik (hipp3) kakaónak, bár mostanában bojkottálja. Jöhet neki a virsli, úgy egy szál, a tojásrántotta kb. 1, de mindezt csak úgy magában. Nem és nem hajlandó kenyeret venni a aszájába. Ha valakinek volt vagy van ilyen gyereke, akkor kérem nyugtasson meg. Adok neki még tejpépet, mert azt bármikor megeszi és az legalább tápláló. Gondolom én. Tejbedara is néha előfordul, de az már csak ritkán. A gyümölcsök bnagy többségét megeszi, sőt szereti. A zöldségek is jöhetnek, de viszonylag kis mértékben.

Dél: a főzelékek nagy többségét megeszi, végülis az ebéddel nincs is gondom. Kedvencek: spagetti, spenót, sóska, krémlevesek levesgyönggyel(golyóval, anya), és a krumpli bármilyen formája, krimplipüré, hasáb, héjában főtt...De a mennyiségekkel azért van gondom, mert vannak napok, amikor aligkismadárnyi mennyiség jut a testébe.

Szereti a joghurtot, a pudingot, a túrórudit és főleg a CSOKI-t, bármikor megenné a ropit. Ezekre nem kell rádumálni.

Meg azt hiszem el is rontottam, mert csak úgy hajlandó enni, hogy eltereljük az evésről a figyelmét olvasással és lapátolom a szájába a táplálékot. Őt nagyon nem érdekli az önálló evés, pedig bizisten összekenheti magát, az asztalt, ha kéri a kanalat. Legnagyobb baj, hogy nincs ideje enni. (ha valakinek jó ötletei vannak adhat tanácsot ez ügyben)

Magasság: úgy 90 cm fölött, ruhák 92-98 körüliek, de még előfordul a 86-os is.

Mozgás: folyamatos, reggeltől estig meg sem áll. Mostanában a "futok" és a "pöjgök" nagyon megy, este úgy fél hét körül rájön a "megbojondujok" és akkor hurrikánként söpör végig bárhol. Azt hiszem korának megfelelő a mozgása.

Beszéd: ez is folyamatos, ezt is reggeltől estig teszi. Mindent mond, mindent megmagyaráz, kamuzik néha, mondatokban beszél, bár még nem körmondatokban. Szépen mond mindent, de azért vannak szavak, amiket én sem értek meg elsőre.

Imád emberek közt lenni, főleg a gyerekeket szereti. Ha most kéne beadnom bölcsibe, azt hiszem nem lenne nehéz, de persze ez nem biztos. Egyáltalán nem bizalmatlan senkivel, bár már néha előfordul, hogy valaki nem tetszik neki. Ez ritka. Általában mindenkihez odamegy, mindenkinek köszön, mindenkinek ad puszit és mindenkivel játszik és legtöbbször mosolyog mindenkinek. Még nem írattam be helendoron nyelviskolába, így még nem beszél angolul, és még nem tud számolni és olvasni sem. :)))

Játszótérre még mindig nem nagyon járunk, ez az én rossz anyaságom eredménye, egyenlőre még nem követeli, én meg örülök neki. De ígérem hamarosan ráveszem magam és elvegyülök a játszótéri anyukák közt. Mert egyébként nem vagyok nem emberszerető, meg meg is találom a hangot bárkivel, meg általában szimpatikus is vagyok...csak hát...még nem ment eddig. Lehet, hogy játszótérfóbiám van valami gyerekkori rossz élmény hatására.:)))

Sírás: ritka, alig fordul elő, ha a hisztit nem számítjuk, bár szerencsére az is elenyésző, azt általában a papáéknak tartogatja, mert ott el is ér vele mindent. De ami késik nem múlik, szerintem még ezután kezdődik nála az igazi dac-korszak.

Alvás: este 9 kor kerül ágyba, leteszem és egyedül alszik el, egyre ritkábban fordulnak elő az éjszakai fentlévős korszakok, bár most biztos elkiabáltam, így már ma éjjel nálam fog kikötni. remélem nem így lesz...

Alváshoz a struccai elengethetetlenek, így többes számban, mert este létszámellenőrzést tart és mindháromnak meg kell lenni, még annak is amelyiknek nincs büdösre és rongyosra rágva a lába.

Játék: gyerek, így imád játszani, bármivel, bármikor de nagy előny, ha mindezt nem egyedül kell tennie. Most nagy favorit a farm, szeret gyurmázni, bár ez nála azt jelenti, hogy apró darabokra vág és aprít mindent amit készítek neki. Még rombolós időszakban van, bár építőkockával már ügyesen játszik és csak azt rombolja amit más épít. Labdázás megy, homokozás szintén, de csak ritkán (roszzanyanemviszihomokozóba), motorral megy, nem hasít, de ritkán is van kedve hozzá, mesekönyvek kevésbé, praktikerújság jobban leköti. Így a piroskaésafarkast még nem annyira ismeri, viszont felismeri a magasnyomású mosót, a flexet és meg tudja különböztetni a traktort a quadtól, szereti nézni ha apa fúr, farag, felismeri a csiszológépet és a rotációskapát.

El tudjuk együtt énekelni az "egy tál dödölle" című dalocskát, a "süss fe nap"ot és húsvétkor már majdnem ment a "zöld erdőben jártam"...bár csak minden második szó volt az övé, így apának sem kellett külön versikét mondani. Jó csapat voltak.

Hú mennyi mindent nem írok le, de most mennem kell. Talán még kiegészítek majd. Addig is egy kép:

Apa szülinap

Apa tegnap 36 éves lett, ezt készítettem neki:

(recept a főzős blogban)

2009. május 5., kedd

Torta, május 1., szülinap és egyebek


Íme a Hello Kitty-s tortám. Következő 3 hét múlva, ami virág, katica vagy pillangó lesz. Keresztfiam bedurvult és bejelentette, hogy batman-es kell neki júniusban....lehet, hogy egy pókemberest bevállalok...assszem.
Május 1-jén nem voltunk majálisozni sajna, mert unokatesóm ballagott, az is marha aki erre a napra teszi, de mindegy, így pocok otthon maradt apával és csak alvás után csatlakoztak hozzánk. Mimánál voltunk, ahol valami van a levegőben, mert a napokban több irtózatos balesetet okozott magának és anyu tárgyainak Zé. Először bemelegítésként kiborított egy nagy doboz tejport, beporozva az egész konyhát. Majd teleszórta a lakást keksszel és miután a szőnyegre pottyant darab miatt mi seprűért loholtunk ő egy elegáns mozdulattal jóóóól beletaposta a szőnyegbe. Csak úgy lazán. Aztán ezután csípőből felborított egy egyötvenes virágtartót, aminek a tetején lévő virág kerámaitálban volt (nem kicsiben) és kb. 2 cm-re a fejétől apró darabokra tört. Ja és egy borzasztó éles és bökős virág lévén, ahogy én utána kaptam (hiába) azóta a karom ezen csata nyomait viseli. Majd a fárasztó nap végén kisfiam egy laza mozdulattal magára rántotta a TV-t, ami működés közben jól pofára esett szintén cm-ekkel mellette. Ijesztő volt, még lecseszni se bírtuk úgy megijedtünk. Persze a nagy riadalom után azért járt a fejmosás. Ő meg legörbült szájjal csak azt kérdezte: Mé' micsinyátam? Szóval erről ennyit. Fiam elemében van, úgyhogy leht, hogy egy darabig nem megyünk vendégségbe, mert pocok pusztítóként viselkedik. Persze itthon nem, csak másnál.
Vasárnap a hello kittys torta kapcsán, illetve a Rebeka szülinapja kapcsán:)) Ildiéknél voltunk szülcsinapcsizni. Jó volt. És ennyi. Majd írok egy 2 éves statuszt.