2009. december 7., hétfő

Újra itt

Hát, kb az előző bejegyzésem idején derült ki, hogy terhes vagyok Zénó kistesójával. Bocs,, a megbotránkoztató terhes kifejezésért, de a 6. héttől a 13. hétig naponta legalább 4x vagy 5x hánytam, nem bírtam felkelni az ágyból, vagy ha igen, akkor nagyon gyorsan le is kellett feküdnöm, mert különben elájultam volna. Nem szívesen beszéltem, mert rögtön hánytam, 4 hét alatt 7 kg-t fogytam, igaz rámfért. De a legszörnyűbb mégis az volt, hogy nem tudtam úgy lenni Zénóval, ahogy azt anyai szívem megkívánta volna. Legtöbbször, (már ha itthon volt velem, mert azért jobb volt ha inkább mással volt, mert nem szívesen hánytam előtte) csak feküdtünk és olvastunk, de jobban szerettem, ha ő mesélt nekem. Most már így a 16. héten klasszisokkal jobban érzem magam, bár hazudnék, ha azt mondanám, hogy minden oké. De most már csak néhány naponta hányok az esti fogmosáskor. Egész nap elkísér a hányinger, mmeg az émelygésm de most már jól viselem. Azt hiszem a mostani panaszáradat után más jöhetnek a kellemesebb érzések majd a picúrral kapcsolatban. Csütörtökön megyek orvoshoz és nagyon remélem, hogy megmutatja azt is, hogy milyen nemű. Olyan jó volna tudni. Kérdezik, hogy minek örülnék jobban? És tényleg tök mindegy, mert mindkettő mellett ezer meg ezer érv van. Ha fiam lesz akkor csupa pasival leszek körülvéve és Zénó minden holmija jó lesz a kistesónak. Ha lány lesz, akkor meg kiegyenlítődnek a családban a nemek és anya kiélheti magát kiscsajrucikban (és más kellékekben) a boltokban és a turkálókban. És bármi is lesz imádni fogom őt is, bár mielőtt teherbe estem mindig azon gondolkodtam( tudom ez idióta, buta gondolat, de..), hogy hogyan lehet ugyanúgy szeretni egy másik gyereket, mint Zénót? (de bevallom, még mindig kételkedem néha :)))
Zénó szeptember óta mit sem változott alvásügyileg, bár mostanában egy fokkal jobb, kevesebb könyörgés után alszik el. Megváltoztak az alvási szokásaink amióta kivettük a rácsot a kiságyból, csak úgy hajlandó elaludni, hogy valaki lefekszik vele. Mindegy, belefér. Nagy ritkán éjjel beállít hozzám és velem folytatja az alvást.
Az egészséggi állapota alapvatően jó, csak elkezdtem aggódni, hogy semmit nem hízik lassan egy éve. Elvittük gasztroenterológushoz, aki vett vért egy csomó mindent vizsgálni és eddig csak az derült ki, hogy július óta még mindig vérszegény, de még sok eredmény nincs kész. Majd bővebben ha viszamegyünk a dokihoz.
Múlt héten valami vírus ledöntötte a lábáról, 4 napig lázas volt, persze én meg végigrettegtem a napokat ez miatt a hülye H1N1 miatt. Aztán pénteken nem vártam tovább és beoltattam magam és a héten Zénót is be fogom, mert már nagyon unok félni.
Most megyek, mert felébredt a drága, majd alaklomadtán folytatom. Remélem nem 3 hónap múlva.