2009. december 7., hétfő

Újra itt

Hát, kb az előző bejegyzésem idején derült ki, hogy terhes vagyok Zénó kistesójával. Bocs,, a megbotránkoztató terhes kifejezésért, de a 6. héttől a 13. hétig naponta legalább 4x vagy 5x hánytam, nem bírtam felkelni az ágyból, vagy ha igen, akkor nagyon gyorsan le is kellett feküdnöm, mert különben elájultam volna. Nem szívesen beszéltem, mert rögtön hánytam, 4 hét alatt 7 kg-t fogytam, igaz rámfért. De a legszörnyűbb mégis az volt, hogy nem tudtam úgy lenni Zénóval, ahogy azt anyai szívem megkívánta volna. Legtöbbször, (már ha itthon volt velem, mert azért jobb volt ha inkább mással volt, mert nem szívesen hánytam előtte) csak feküdtünk és olvastunk, de jobban szerettem, ha ő mesélt nekem. Most már így a 16. héten klasszisokkal jobban érzem magam, bár hazudnék, ha azt mondanám, hogy minden oké. De most már csak néhány naponta hányok az esti fogmosáskor. Egész nap elkísér a hányinger, mmeg az émelygésm de most már jól viselem. Azt hiszem a mostani panaszáradat után más jöhetnek a kellemesebb érzések majd a picúrral kapcsolatban. Csütörtökön megyek orvoshoz és nagyon remélem, hogy megmutatja azt is, hogy milyen nemű. Olyan jó volna tudni. Kérdezik, hogy minek örülnék jobban? És tényleg tök mindegy, mert mindkettő mellett ezer meg ezer érv van. Ha fiam lesz akkor csupa pasival leszek körülvéve és Zénó minden holmija jó lesz a kistesónak. Ha lány lesz, akkor meg kiegyenlítődnek a családban a nemek és anya kiélheti magát kiscsajrucikban (és más kellékekben) a boltokban és a turkálókban. És bármi is lesz imádni fogom őt is, bár mielőtt teherbe estem mindig azon gondolkodtam( tudom ez idióta, buta gondolat, de..), hogy hogyan lehet ugyanúgy szeretni egy másik gyereket, mint Zénót? (de bevallom, még mindig kételkedem néha :)))
Zénó szeptember óta mit sem változott alvásügyileg, bár mostanában egy fokkal jobb, kevesebb könyörgés után alszik el. Megváltoztak az alvási szokásaink amióta kivettük a rácsot a kiságyból, csak úgy hajlandó elaludni, hogy valaki lefekszik vele. Mindegy, belefér. Nagy ritkán éjjel beállít hozzám és velem folytatja az alvást.
Az egészséggi állapota alapvatően jó, csak elkezdtem aggódni, hogy semmit nem hízik lassan egy éve. Elvittük gasztroenterológushoz, aki vett vért egy csomó mindent vizsgálni és eddig csak az derült ki, hogy július óta még mindig vérszegény, de még sok eredmény nincs kész. Majd bővebben ha viszamegyünk a dokihoz.
Múlt héten valami vírus ledöntötte a lábáról, 4 napig lázas volt, persze én meg végigrettegtem a napokat ez miatt a hülye H1N1 miatt. Aztán pénteken nem vártam tovább és beoltattam magam és a héten Zénót is be fogom, mert már nagyon unok félni.
Most megyek, mert felébredt a drága, majd alaklomadtán folytatom. Remélem nem 3 hónap múlva.

2009. szeptember 17., csütörtök

Segííítsééég!!!!

"Nem akajok ajudniiiii!" Kb. két hete ez a szlogenje egyszem gyermekemnek a délutáni alvásnál. Már arra vetemedtem, hogy jótanácsokat keresgéltem a neten, persze eredménytelenül. Megőrjít, mert délután meg már nem tud járni, beszélni, viselkedni stb. Akinek volt (van) ilyen gondja, tudja miről beszélek. Próbáltam szépen, csúnyán, ígértem szépet, csúnyát, akár az eget az égről, de semmi nem vezet eredményre. Ezen gondom előtt mindig délelőtt főztem, takarítottam, játszottunk itthon, most megpróbáltam, hogy egész délelőtt fárasztottam, játszótér, séta, nézelődés....de semmi. Előfordul, hogy kb. 4 óra (mert kipróbáltam, hogy meddig bírja) szenvedés után aludt el. Az is, hogy 5-kor raktam le és még sok verzió....szóval....segííítsééég!!!!
A szobatisztaság azt hiszem most válik majd tökéletessé, már 3 napja nem adok neki Leavolacot és így is van kaki minden nap. Ma úgy döntöttem, hogy többet alváshoz sem adok neki pelust, lehet, hogy egy-két matracmosás beugrik, de talán nem. Mert ugye egyébként üres a pelus reggel, de van nekünk az a bizonyos Murphy nevű ismerősünk, akivel már mindenki találkozott.
Nagyon oda kell figyelnünk mostanság, hogy mit mondunk és kiről, mert jönnek a kellemetlen helyzetek. Fiam dumái:
(megbotlik a folyosón, persze a saját lábában)
-Botjok, mint a f.sz!
Mostanában szerencsére a f.sz szót az állattal helyettesíti, ami így hangzik:
- Botjok, mint ájjat!
- Annyit tettéj já, mint ájjat! (mármint kakaót a palacsintára, mert mostanában hetente egyszer legalább efféle igénye kielégítésre kerül)
Minap valakiről beszéltünk, akit nem ismer, így hangzott a párbeszédünk:
- De melyik bácsi, anya?
- Kicsim, nem ismered.
- De, mejem is!

Van egy kis lisztérzékenység gyanúnk, de erről, majd, ha már tudunk biztosat.

Néhány kép:
Amikor Zénó fest:
Póz anyának:

Apával a játszón: (apa lelkes)

És apa gyereket sétáltat Kismartonban:

2009. szeptember 1., kedd

Föld jelentkezik!!!!

Szép jó napot!!Hát így van ez, nem sok időm és energiám van írni, de most már illendő bejegyeznem valamit, mert hátha valaki gonosz átkokat szór rám.

Na szóval hol is kezdjem....
szobatisztaság: megyeget, bár nem úgy mint a karikacsapás. Pisi rendesen megy a bilibe, kisebb balesetekkel, mert hát ugye a játék hevében nem is tűnik olyan fontosnak, így jó anyaként bárhova indulunk több váltás bugyi lapul a tatyómban. A kaki már kicsit keményebb ügy. Szépen kezdődött, majd jött az a fránya pillanat amikor én kis hercegem úgy döntött, hogy ő nem hajlandó semmiféle bilinek illetve wc-nek adni az ő végtermékét. Három napos visszatartás után volt egy szörnyű esténk, amikor már a természet erősebb volt mint őfelsége, de már nem akaródzott kijönni a kaki. Így eazon az estén borzalmas kínok közt (sírtunk mindketten) meztelenül takaróba burkolva ketten szültük meg a csúnya kemény dolgot. Persze miután végigtelefonáltam minden fellehető ehhez értő embert, köztük a háziorvosnénit is (este fél 9-kor).Akkor dr néni javasolta a Laevolac nevű cuccot, amit azóta adok neki, így van minden nap kaki. Hol itt, hol ott. Van amikor pelust kér, van amikor wc-be, van amikor bilibe. Most a bili a sláger, ha építek neki kis elbújós helyet. Nem sürgetem, nem erőltetem, mert nem kívánok még egy olyan estét. Tegnap este megpróbáltam, hogy nem adtam rá pelust éjjelre, de még nem az igazi...kisfiam reggel azt mondta: anya, beleizzadtam a pizsamába...Mindegy majd alakul, pedig, ha pelus van rajta akkor úgy néz ki, hogy sosincs benn pisi reggel.
Nyár: voltunk pár helyen. Sopronban, ahonnan elmentünk kirándulni a Fertőtóra és hajóztunk, voltunk Alsónánán, amit annyira imádott és mi is. Kilátásban van még egy Balcsis út és Sopron újra. Töltöttünk néhány napot falun, ahol egy igazi hagyományos esküvőn voltunk leselkedni. Templomot nézni, mert nem tudom kire ütött ez a gyerek, de imádja a templomokat.
Jöjjenek a képek:

Sopron, Fertő-tó
Dodó-Zénó kommandó:
Ják, Szentpéterfa: (ja és a szemüveg, ami miatt végtelenül büszke vagyok rá, mert 98%-osan nagyon jól viseli)


Mára ennyi, szar géppel, szar internettel ez is csúcsszupr teljesítmény. Nánáról és a többiről majd még rakok fel képeket.

2009. július 26., vasárnap

Azóta a bizonyos naap óta Zénó csak bilibe pisil és ma reggel már az éjszakai pelusban sem volt pisi. A délutániban már azóta nem volt, hogy elkezdett bilizni. Nagyon hamar már a kaki is bilibe került és tegtnap és ma már a WC-be pakolta, így megkönnyítette számomra az eltüntetést. Így tehát beigazolódott az a szóbeszéd, hogy az első bilizés után nagyon hamar fog leszokni a pelusról. Nagyon örülök neki, mert a sok pelus sokba kerül, bár most meg berüháztam neki néhány alsónacira, mert féltem tőle, hogy sűrűn kelll majd cserélni. de nem. Sajnos (vagyis nem is annyira, mert így sokáig jók lesznek)az ő édes pici popsijára a legkisebb gatyó is nagy, de majd belenő. Vettem neki egy boxert is, ha csajozni menne az a menő. (vagy nem?)
Sopron:
Istenien éreztük magunkat. Pénteken elmentünk a Fertő-tóra és beteljesült a vágya, és hajóztunk. Mi felnőttek még egy fokkal jobban élveztük. Szerencsére a fél ötös járatot választottuk, így nem haltunk meg a hőségtől. Gyönyörű volt. Képeket majd teszek fel később, most nincs kedvem.
Ja és mi csajok (barátnőmmel) megnéztük a Harry Potter 6. részét. Jó volt, bár nekem mindig hatalmas csalódás első körben, mert mindig azt várom, hogy visszaadja azt az érzést amit a könyv keltett bennem és az sosem sikerül. Sok minden kimarad, sok minden másképp van benn, és sok minden van benn, ami a könyvben nincs is, ja és sokmindennek több jelentősége van a filmben és sok szerintem sokkal jelentősebb dolog el van hanyagolva. De végülis alapvetően jó volt.
Na mára ennyit egy kicsit döglök, amíg a fiúk alszanak.

2009. július 20., hétfő

Azt hiszem megérte türelmesen várnom arra, hogy kisfiam megérjen a bilizésre. Három napja bilibe pisil, igaz még nem szól, hanem inkább én szólok neki, hogy csüccsenjen rá a bilire. Ma pedig megtörtént az első kaki is az elefántos bilibe. Nem tudom, hogy ez már mindig így marad e, de szerintem nagyon jó teljesítmény. Úgyhogy hurrá, hurrá!!!Tegnap apával volt a herceg és szépen pisilt is a bilibe, majd délelőtt bejelentette apának, hogy bepisilt a bugyiba, mire apa ahogy szoktuk megfogta a bugyit és a keze tele lett .....nem pisivel...ma elment lottót tölteni:))))Majd délben apa úgy gondolta, hogy az ő ügyes nagyfia már aludhat is pelus nélkül...így mikor én megjöttem és felébredt a drága és bementem hozzá ott ült félkómásan úgy kb. 2 liter pisiben....és vacogott. De sebaj, apa is tanult valamit. Még alvásra nem veszem le róla, mert ha felébred még nem annyira tuti a visszatartás. De ez gondolom így oké. Szerdán elmegyyünk Sopronba és remélem isteni lesz.

2009. július 13., hétfő

kicsi nyaralás

Hétvégén Seregélyesen voltunk barátoknál és mivel kimondott nyaralásunk nem lesz idén én kineveztem ezt is annak és lesz még hasonló a nyáron. Jövő héten majd Sopronba megyünk és remélem az is olyan jól sikerül mint ez. Csütörtökön mentünk és ugyan az időnk nem volt épp jónak nevezhető, kiküszöbölve ezt a problémát pénteken Dunaújvárosban fürdőztünk egy jó kis fedett fürdőben. Összesen 3 képet sikerült csinálnom a fürdőben, mert ismét apára bíztam az akkuk bekészítését és hat darab akkuból egy sem volt feltöltve. Zénó itt mondjuk pont nem úgy néz ki, mint aki rettenetesen élvezi, pedig minden percét imádta. Kicsit ugyan az elején túlbiztosítottuk a gyermeket karúszó és beleülős úszógumi segítségével, de hát a szülői gondoskodás. Persze aztán ahogy engedett fel a szülői aggodalom, a végén már biztonsági felszerelés nélkül lubickolt anya és apa ölelő karjaiban. Gyakoroltuk az arc víz alá merítését és a vízen lebegést is és nagyon ügyi volt.
Szombaton Székesfehérváron voltunk egész szép idő volt és a kórházzal szemben egy nagyon jó ki játszótéren múlattuk az időt.
Apa ügyesen tud libikókázni, csak a gyerek türelmetlen kissé, mert még olyan sok játékot kellett kipróbálni.

...és apának is sikerült felmászni. Ja és nagy szomorúságomra úgy néz ki, mintha most is csupán az apjával kirándult volna a gyermek, mert minden képet én készítek, így rólunk közös kép olyan ritka mint a fehér holló, de tényleg ott voltam ám.


...és amikor a gyereknek útközben túrórudit adsz...


...szeretem...

Hazafelé a Balatonfelvidéken autóztunk végig, sajnálom, hogy nem készítettem képeket ismét gyönyörű volt, mint mindig, megdobogtatja a szívem. Óriási vágyam, hogy legalább nyugdíjas koromra ott élhessek és nap mint nap abban a látványban legyen részem ami ott veszi körül az embereket. Ja, és megálltunk Balatonfőkajáron, ahol kapcsolatunk kezdődött és öt éven át nyaraltunk...jó érzés volt ott lenni....

Mindent összevéve isteni néhány napunk volt és jövő héten irány Sopron.

2009. június 22., hétfő

Brékó-brékó

Panasznak eleget téve, íme közel egy hónap után jelentkezem. Már ideje volt. És sajnos még csak nem is a telek vette el minden időmet, hanem...magam sem nagyon tudom. De lássuk mi történt ebben a közel egy hónapban.
Múlt hétvégén Pesten voltunk. Sajnos képes beszámolóval nem tudok szolgálni, mert ugyan elvittük magunkkal a fényképezőgépet, csak éppen egy árva képet nem csináltunk. Fő célunk az állatkert volt, ahol szombaton meg is jelentünk, bár gyanúm beigazolódott, hogy Zénó még kicsi hozzá. Így okosan megszemlélt minden állatot (persze csak az állatkert felét tudtuk bejárni, mert elfáradt), de a minden állatnál megkérdezte, hogy mikor megyünk az állatkert játszóterére, mert neki hőn áhított vágya, hogy csúszdázzon. A játszótéren meg ő volt az egyetlen aki egy hatalmas adag sz..ba tenyerelt, így tehát irány a wc, hogy jó alaposan megmossuk, hiszen még csak sejtésem sem volt milyen állat végtermékét sikerült megtalálni. Erős a gyanúm, hogy macska sz.r volt. Aztán jött az álommanó, és ekkor már a játszótér is elvesztette hatalmas varázsát. Meglátogattuk rokonainkat és barátainkat is Vácon, mindenhol jól érezte magát, de én azt hiszem, hogy túl sűrű volt neki a program. És valószínűleg az utolsó nap erős hisztijei és nyűgössége már azt a vírusfertőzést vetítette elő, ami rögtön kimutatta fogafehérjét, amikor hazaértünk. 39,3 fokos lázzal, hűtőfürdővel és erős anyai aggódással járt. Szerencsére a könyvben írt 3 napot nem haladta meg. Most már jól van. És tetézte minden gondját, hogy pont a betegsége alatt már el kellett kezdenem neki a pupillatágítást, mertma megnézte a szemorvos, ugyanis néha kicsit kancsalítani láttuk őfelségét. Ennek mai eredménye, hogy kicsi királyfimnak minuszos, cilinderes szeme van, tehát nem fog helyrejönni és szemüveges lesz. Most feladva a lecke, hogy egyáltalán sikerüljön vennünk neki ilyen picurka szemüveget és utána következő leckeként megtanítani neki viselni. Nem lesz egyszerű egyik lecke sem állítólag.
Egyébként kisfiam jól van és minden nap elkápráztat minket éles eszével, amit már akár kamuzásra is felhasznál. Gyönyörű körmondatokban beszél és felnőtteket megszégyenítő szókinccsel. Nagyon szépen tanul meg mondókákat, bár még kisebb segítséggel tudja őket elmondani, de nem hiszem, hogy emiatt szényenlenie kell magát egy kétéves gyereknek. nagyon ügyes, nagyon okos, nagyon szép. Azt mondják tiszta anyja...:))))
Most még hátravan, hogy erőteljes lúdtalpát megmutassuk egy ortopéd orvosnak, mert rendesen gágog.
Pesten vásároltunk neki gyönyörű napszemüveget, szép rucikat és egy biciklissisakot. Anya meg kiélvezte magát az Ikeában.
Majd még jelentkezem, hogy mit sikrült intéznünk szemüveg ügyben, mert szeretném, ha nagyon szép szemcsit sikerülne vennünk gyönyörű kis fejére.

2009. május 25., hétfő







Hétvégénk elég sűrűre sikerült. Szombaton esküvőn, vasárnap szülinapon voltunk. Zénó mindkét helyen nagyon jól érezte magát. Néhány kép:(a képek élessége a gyors mozgástól kicsit elmaradnak a tökéletestől)
A gyerek, aki persze nem bírta végigülni a polgári esküvőt, pedig bizisten minimálprogram volt, az alig 20 percével. Irigykedve néztem néhány anyukát, ahogy gyerekük teljesen nyugiban végigülte csendben(!!!) az esküvőt. Zénó mindezek helyett egyfolytában hangosan röhögött (na jó, kacagott) és persze egy percig sem bírt nyugiban maradni. Én meg alig bírtam visszafolytani a hangos nevetést, annyira édes volt.

A hintaágy sem hatotta meg, másodpercekig bír csak egyhelyben maradni, így persze a lakodalom(illetve inákbb kertipartis buli) azon része, amíg ott tartózkodott őfelsége nekem kevésbé volt szórakoztató, már ami a felnőtt foglalkozásokat illeti. Fél 8kor hazavittem, így fél 10 után megpróbáltam utolérni a násznép hangulat és alkoholszintjét. A hangulattal nem is volt gond, de annyit inni már nem bírtam, mert addigra kifogyott a pálinkakészlet, meg már egyébként sem bírom. Mindent összevetve isteni éjjel kerekedett, sokat vihogtunk, úgy igazi hüpi módjára. Rengeteget táncoltunk és beszélgettünk.


Vasárnapre elkészült a pillangós torta Elizának:



Mostanában akár fél vagy háromnegyed órán át is képes elszórakoztatni magát azzal, hogy végigpróbálja a cipősszekrényem minden darabját, gondolom, hogy csak azért ennyit, mert nem vagyok nagy cipőgyűjtő, így nincs több száz lábbelim. Eliza kapott néhány lábbelit (5párat), így Zénó jól elszórakozott és még valakinek a titokzokniját is magára rángatta, igaz neki térdig ért. Ja és utána csak abban volt hajlandó elaludni.

2009. május 15., péntek

Nini, Perec, mit főztem...(ubisali helyett majonézzel ettem, egy nem éppen fogyókúrás adagot)

Köszi az ötletet.

2009. május 13., szerda

Zénó 2 éves

Ígértem egy státuszt az én 2 éves kisfiamról. A paraméterek nem lesznek tök pontosak, mrt próbálj lemérni egy két éves eléggé aktív gyereket.

Súly: 11,5 kg (kb) és mindebből

Étkezés: ez az úgynevezett szar ügy kategória, elvileg eszik mindent, illetve ehet, szoktam mondani a nagyszülőknek, mikor kérdezik, hogy mit adjanak neki, amíg nem vagyok ott, hogy zsíroskenyér hagymával és szalonnával jóvóna, de hát...

Reggel még többnyire tápszert eszik (hipp3) kakaónak, bár mostanában bojkottálja. Jöhet neki a virsli, úgy egy szál, a tojásrántotta kb. 1, de mindezt csak úgy magában. Nem és nem hajlandó kenyeret venni a aszájába. Ha valakinek volt vagy van ilyen gyereke, akkor kérem nyugtasson meg. Adok neki még tejpépet, mert azt bármikor megeszi és az legalább tápláló. Gondolom én. Tejbedara is néha előfordul, de az már csak ritkán. A gyümölcsök bnagy többségét megeszi, sőt szereti. A zöldségek is jöhetnek, de viszonylag kis mértékben.

Dél: a főzelékek nagy többségét megeszi, végülis az ebéddel nincs is gondom. Kedvencek: spagetti, spenót, sóska, krémlevesek levesgyönggyel(golyóval, anya), és a krumpli bármilyen formája, krimplipüré, hasáb, héjában főtt...De a mennyiségekkel azért van gondom, mert vannak napok, amikor aligkismadárnyi mennyiség jut a testébe.

Szereti a joghurtot, a pudingot, a túrórudit és főleg a CSOKI-t, bármikor megenné a ropit. Ezekre nem kell rádumálni.

Meg azt hiszem el is rontottam, mert csak úgy hajlandó enni, hogy eltereljük az evésről a figyelmét olvasással és lapátolom a szájába a táplálékot. Őt nagyon nem érdekli az önálló evés, pedig bizisten összekenheti magát, az asztalt, ha kéri a kanalat. Legnagyobb baj, hogy nincs ideje enni. (ha valakinek jó ötletei vannak adhat tanácsot ez ügyben)

Magasság: úgy 90 cm fölött, ruhák 92-98 körüliek, de még előfordul a 86-os is.

Mozgás: folyamatos, reggeltől estig meg sem áll. Mostanában a "futok" és a "pöjgök" nagyon megy, este úgy fél hét körül rájön a "megbojondujok" és akkor hurrikánként söpör végig bárhol. Azt hiszem korának megfelelő a mozgása.

Beszéd: ez is folyamatos, ezt is reggeltől estig teszi. Mindent mond, mindent megmagyaráz, kamuzik néha, mondatokban beszél, bár még nem körmondatokban. Szépen mond mindent, de azért vannak szavak, amiket én sem értek meg elsőre.

Imád emberek közt lenni, főleg a gyerekeket szereti. Ha most kéne beadnom bölcsibe, azt hiszem nem lenne nehéz, de persze ez nem biztos. Egyáltalán nem bizalmatlan senkivel, bár már néha előfordul, hogy valaki nem tetszik neki. Ez ritka. Általában mindenkihez odamegy, mindenkinek köszön, mindenkinek ad puszit és mindenkivel játszik és legtöbbször mosolyog mindenkinek. Még nem írattam be helendoron nyelviskolába, így még nem beszél angolul, és még nem tud számolni és olvasni sem. :)))

Játszótérre még mindig nem nagyon járunk, ez az én rossz anyaságom eredménye, egyenlőre még nem követeli, én meg örülök neki. De ígérem hamarosan ráveszem magam és elvegyülök a játszótéri anyukák közt. Mert egyébként nem vagyok nem emberszerető, meg meg is találom a hangot bárkivel, meg általában szimpatikus is vagyok...csak hát...még nem ment eddig. Lehet, hogy játszótérfóbiám van valami gyerekkori rossz élmény hatására.:)))

Sírás: ritka, alig fordul elő, ha a hisztit nem számítjuk, bár szerencsére az is elenyésző, azt általában a papáéknak tartogatja, mert ott el is ér vele mindent. De ami késik nem múlik, szerintem még ezután kezdődik nála az igazi dac-korszak.

Alvás: este 9 kor kerül ágyba, leteszem és egyedül alszik el, egyre ritkábban fordulnak elő az éjszakai fentlévős korszakok, bár most biztos elkiabáltam, így már ma éjjel nálam fog kikötni. remélem nem így lesz...

Alváshoz a struccai elengethetetlenek, így többes számban, mert este létszámellenőrzést tart és mindháromnak meg kell lenni, még annak is amelyiknek nincs büdösre és rongyosra rágva a lába.

Játék: gyerek, így imád játszani, bármivel, bármikor de nagy előny, ha mindezt nem egyedül kell tennie. Most nagy favorit a farm, szeret gyurmázni, bár ez nála azt jelenti, hogy apró darabokra vág és aprít mindent amit készítek neki. Még rombolós időszakban van, bár építőkockával már ügyesen játszik és csak azt rombolja amit más épít. Labdázás megy, homokozás szintén, de csak ritkán (roszzanyanemviszihomokozóba), motorral megy, nem hasít, de ritkán is van kedve hozzá, mesekönyvek kevésbé, praktikerújság jobban leköti. Így a piroskaésafarkast még nem annyira ismeri, viszont felismeri a magasnyomású mosót, a flexet és meg tudja különböztetni a traktort a quadtól, szereti nézni ha apa fúr, farag, felismeri a csiszológépet és a rotációskapát.

El tudjuk együtt énekelni az "egy tál dödölle" című dalocskát, a "süss fe nap"ot és húsvétkor már majdnem ment a "zöld erdőben jártam"...bár csak minden második szó volt az övé, így apának sem kellett külön versikét mondani. Jó csapat voltak.

Hú mennyi mindent nem írok le, de most mennem kell. Talán még kiegészítek majd. Addig is egy kép:

Apa szülinap

Apa tegnap 36 éves lett, ezt készítettem neki:

(recept a főzős blogban)

2009. május 5., kedd

Torta, május 1., szülinap és egyebek


Íme a Hello Kitty-s tortám. Következő 3 hét múlva, ami virág, katica vagy pillangó lesz. Keresztfiam bedurvult és bejelentette, hogy batman-es kell neki júniusban....lehet, hogy egy pókemberest bevállalok...assszem.
Május 1-jén nem voltunk majálisozni sajna, mert unokatesóm ballagott, az is marha aki erre a napra teszi, de mindegy, így pocok otthon maradt apával és csak alvás után csatlakoztak hozzánk. Mimánál voltunk, ahol valami van a levegőben, mert a napokban több irtózatos balesetet okozott magának és anyu tárgyainak Zé. Először bemelegítésként kiborított egy nagy doboz tejport, beporozva az egész konyhát. Majd teleszórta a lakást keksszel és miután a szőnyegre pottyant darab miatt mi seprűért loholtunk ő egy elegáns mozdulattal jóóóól beletaposta a szőnyegbe. Csak úgy lazán. Aztán ezután csípőből felborított egy egyötvenes virágtartót, aminek a tetején lévő virág kerámaitálban volt (nem kicsiben) és kb. 2 cm-re a fejétől apró darabokra tört. Ja és egy borzasztó éles és bökős virág lévén, ahogy én utána kaptam (hiába) azóta a karom ezen csata nyomait viseli. Majd a fárasztó nap végén kisfiam egy laza mozdulattal magára rántotta a TV-t, ami működés közben jól pofára esett szintén cm-ekkel mellette. Ijesztő volt, még lecseszni se bírtuk úgy megijedtünk. Persze a nagy riadalom után azért járt a fejmosás. Ő meg legörbült szájjal csak azt kérdezte: Mé' micsinyátam? Szóval erről ennyit. Fiam elemében van, úgyhogy leht, hogy egy darabig nem megyünk vendégségbe, mert pocok pusztítóként viselkedik. Persze itthon nem, csak másnál.
Vasárnap a hello kittys torta kapcsán, illetve a Rebeka szülinapja kapcsán:)) Ildiéknél voltunk szülcsinapcsizni. Jó volt. És ennyi. Majd írok egy 2 éves statuszt.

2009. április 27., hétfő

A második szülinap

A TORTA. Szerintem szép lett, és a lényeg, hogy Zénónak nagyon tetszett és én készítettem. Azt hiszem ügyes vagyok. Jövő hétre készül a hello kittys Rebekának.

A dekoráció egy része, szintén én pingáltam a Bajnai csomagra való tekintettel. A szoba más részein is temérdek lufi volt, ami az első boldogság volt édesemnek, mikor felébredt, majd mikor már kibámészkodta magát lufi ügyben megkérdezte, hogy hol vannak a vendégek. Gőze nem volt arról, hogy mik is azok a vendégek.



Egy ajándék Ijénke mamától. (persze én választottam, mert hát ki más akarna "parasztot" csinálni a gyerekből.)


És mégegy ékes bizonyíték arra, hogy hogyan próbáljuk meg becsempészni a vidéket a lakótelepi negyedikre. Tesco-s farm, nagyon jó és szép, bár bevallom én építem minden nap ilyen kis szépre, majd utána Zénó szétszedi apró darabokra, és én este lefekvés előtt újabb életképet hozhatok össze. Szóval már megint én kaptam az ajándékot. Persze Zénó is imádja ám.


És ők a gyerekvendégek. Az össszes unokatesó végre egy képen. Nem volt egyszerű egy helyben tartani őket, és mivel két helyről fényképeztek így persze a fele erre , a fele arra néz. Sebaj szépek és boldogok.
Majd més teszek fel olyan kéeket is, ahol épp örül és ámul Zénó babám, aki már elmúlott két éves.

2009. április 20., hétfő

Apával






Mókás képek




Húsvéti utólagos

Keresőben...majd találóban...és boldogan






...már tudom, hogy mikor nyernek értelmet az ünnepek.