2010. július 5., hétfő

Zénó 3 éves

Kicsit megkésve ugyan, de le kellene írnom a 3 éves státuszát a gyermekemnek.

Súly: 13,5 kg (végre látok némi gyarapodást, bár még mindig inkább a sovány kategória), főleg, mert mindehhez :

Magasság: 102 cm (még ugyan hordja a 92-98as rucikat, de már inkább 104-esre nyúlok)

Étkezés: Még mindig sarkallatos pontja életünknek, de már látom, hol rontottam el, csakhogy már nem tudom visszacsinálni. Ha azt akarom, hogy mennyiség kerüljön csemetém szerveztébe, akkor kell az asztalnál elfoglaltság (mesekönyv, mesedvd, játék stb) és hatékonyabb, ha én apátolom bele a kaját. Eszik ő ugyan egyedül, bár nem nagyon érdekli, de akkor nem sok kaja kerül bele a kis testbe, hamar megunja, és baromira nem ér rá ilyen pitiáner dolgokkal foglalkozni, mint a kaja.
Rettenetesen válogatós, kenyeret még mindig nem hajlandó a szájába venni, sőt, ha mi eszünk melltte, akkor elzavar, hogy büdös. Hús csk virsli és fasírt formában, máshogy nem. Viszont imád mindent ami kakaós. Szereti a leveseket minden formában, főleg ha lisztgombóc van benn, így én majdnem minden levesbe teszek, amibe nem az meg krémleves abba meg jöhet a golyó (levesgyöngy). Kedvenc a palacsinta. Szereti a főzelékeket is, kivéve a babot, borsót, káposztát. Inkább a reggelikkel vagyok gondban. Legtöbbször virsli van tükörtojással. A tojás is jöhet neki bármilyen formában.

Mozgás:
Meg nem áll. Néha ugyan ha fáradt összerendezetlennek mondható, és esik kel, de ez szerintem nem kirívó eset. Esténként még mindig van egy megbolondulós időszaka.

Beszéd: Gyönyörűen beszél. Szépen érthetően, szerintem korának megfelelően, sőt néha a választékossága meglepő. Az 'r' betű még nem megy, de ez nem hiszem, hogy 3 évesen felróható lenne. Az 'l' betűt már ki tudja mondani, de néha még j-t használ helyette. A káromkodás is kitűnően megy neki,írom ezt szemlesütve, de hát emberek vagyunk és nem mindig gondolkodunk, így tanul tőlünk ilyet is a gyerek, na.

Közössség: Most is imád emberek közt, főleg gyerekek közt lenni, de én mégis aggódom a közelgő ovi miatt. Bár remélem ezt is csak túlparázom, mint sok mindent a gyerekkel kapcsolatban, amit aztán ő könnyedén vesz. Játszótér még mindig nem a kedvencem, de sokat járunk (legalábbis szerintem). :)

Sírás: Ez már csak akkor fordul elő, ha elesik, kikap, vagy hasonló. Bár akkor sem túl jellemző.

Alvás: Este 9 körül, ami mostanában 10-ig is kitolódik, főleg ha apa itthon van, de hát mire Samu és Zénó is sorra kerül hát van hogy elszalad az idő. A délutáni alvások is megvannak még, ha sikerül hosszas könyörgés után elaludni akkor akár 3 órát is alszik. Reggel fél8 körül kel. Éjjel nem kel fel, csak ritkán.

Játék: A legkedvessebb elfoglaltsága, főleg, ha van aki játszon vele. Imád építeni, kirakózásban szerintem zseni, akár 64 db.os kirakót is kirak nagyon kicsi segítséggel. Szeret megoldani feladatokat újságokban, imád mesét nézni és hallgatni. Szeret festeni, gyurmázni bár nem tud. SZereti, ha verseket tanulunk, csak sajnos mostanában mindent elfelejtett, mert nagyon keveset foglelkoztam ezen igényével. Majd az oviban bepótolja. :)) Ja és a legfontosanbb a kábelezés.Én pedig még mindig imádom puszilgatni és ölelgetni, csak nem nagyon hagyja már. Szeretem.

A 3 éves szülinapos.

0 megjegyzés: