2008. október 3., péntek

Nem történik semmi

Mostanában nem történik semmi igalmas velünk. a szokásos hétköznapokat éljük, ami nagyjából így zajlik:(abban az estben, ha ninsc itt a Mima)
  • Zénó reggel 7 és 1/2 9 között felébred, néhány percig énekel és beszélget az ágyában, majd határozott hangon azt kiabálja, hogy: NYANYA!!!!
  • Ekkor Nyanya magy kiveszi a kiságyából kótyagos csemetéjét, első körben végigcsókolgatja, majd második körben könyörög, hogy gyermeke tegye ugyanezt, majd harmadik körben újra jönnek a puszihalmok.
  • Ezután jön a felöltözés. Ez többé kevésbé zajlik úgy is, hogy gyermek mosolyog és bármit megenged, ilyenkor gyorsan végzünk, vagy történhet úgy is, hogy anya megpróbál könyörgések, birkózások, játékokkal lekötések, rászólások közepette felöltöztetni egy speedes polipot. Ekkor nem gyors ez a tevékenységünk, sőt kimondottan sokáig tart, és anya türelme sokszor fogy el eközben.
  • Aztán átmegyünk a nagyszobába, mesére kapcsolunk, (mert apa zenecsatornán hagyta reggel a tv-t, és azt Zé nem komálja...még) és jöhet a kakaó (Zé: KAKA), ennek elfogyasztása is többféleképp történhet: Mesebam,bulás esetén gyorsan megissza anyához simulva kisfiú a kakaót, vagy anya magához szorítja erősen menekülésre készülő gyermekét, de így fele megy a pocsékba. Na, kérem nem mindig ér rá ilyen hülyeségekre, mint evés!!
  • Aztán anya megfogja édesét visszateszi a kiságyába játékok tömkelegével, ekkor egy jó félórája van anyának előkészülni a főzéshez és esetleg az előző esti mosogatást megcsinálni, ha már nem volt kedve. Aztán jön a jól ismert: NYANYA!!! és ez elhangzik ekkor 20x, pedig nem több idő telik el az elsőtől, mint anya megtörli a kezét.
  • Nyanya megy Zé-ért és kiszabadítja, kiságya fogságából. Ekkor a tornádó effektus következik és az elkövetkezendő időben minden létező dolgot átvisz egy másik helyre, ahol annak semmi keresnivalója nem volna. Az előszoba tele lesz hirtelen cipőkkel,játékokkal és ha sikeresen kijátsza anya figyelmét a konyhaszekrényből szerzett relikviákkal.
  • Anya mindeközben megpróbál főzni és fegyelmezni kisfiát, több-de inkább kevesebb sikerrel. Közben megpróbálok neki olyan étkeket adni, amit szerintem már rég ennie kellene, de őfelsége nem így gondolja. Ilyen a kenyér, a kifli, a felvágott.
  • Aztán eljön a 10 óra (esetleg 11) és Zénó már annyira fáradt, hogy jön a tejpép sok gyümivel és irány a kiságy, ahol a struccaival édes álomba szenderül. Anya ilyenkor nem is tudja mit csináljon, pihizzen e egy keveset, vagy gyorsan csináljon meg mindent, amíg lehet. Többnyire a második eshetőség áll fenn. Jöhet a főzés, mosás, takarítás. De főleg a vasalás, mert azt tényleg nem lehet akkor amikor fent van, mert a vasaló zsinórján akar a kisfiú hintázni, ezenkívül vasalni is szeretne, de hát én gonosz anya vagyiok és nem engedem.
  • Aztán felhangzik a következő:NYANYA!!!!

Mint most is, úgyhogy húzok teljesíteni a kötelességem és rendes alattvalóként teljesíteni az uralkodóm minden kívánságát. Jövök vissza, talán holnap, mosás, főzés, takarítás után, míg Ő alszik.

0 megjegyzés: