2008. szeptember 27., szombat

A mi horoszkópunk (ha már így beindult a téma)

SKORPIÓ (Október 23. ? November 21.) ANYUKA

A Skorpió anyuka nagyon lelkiismeretes a gyermeknevelés kérdésében, s igazi ?erős ember?, akire a kicsi minden gondjával támaszkodhat, s általában ketten találnak ezekre megoldást. Itt a legfontosabb probléma a hatalom és a manipuláció kérdése lehet. Az Skorpió anyuka gyakran manipulálja a gyermekét a neki tetsző eredmény elérése érdekében. Ez nem jelenti azt, hogy erőszakos vele, más eszközei is vannak. Például, ha a Skorpió anyuka legfőbb vágya, hogy gyermeke orvosi hivatást válasszon, akkor már idejekorán mondogatja gyermekének, hogy ?milyen jó lesz, ha doktor bácsi leszel, akkor meggyógyíthatsz engem, ha megbetegszem?. Emellett ennél az esetnél nagy a veszély, hogy a Skorpió anyuka saját félelmeit ?átviszi? a gyermekére, s abból aztán van elég. Groteszk módon ez néha azért történik, hogy a gyermek által tudja feldolgozni a saját félelmeit. Például, ha az anyuka fél a rovaroktól, akkor a gyermek is nagy eséllyel táplál ebben a témában félelmeket. Ám az anyuka ebben az esetben már kénytelen legyőzni a félelmét, hiszen csak így nyugtathatja meg a gyermekét.

A Skorpió anyuka erősségei:
határozott és erős ember, aki biztonságot kínál gyermeke számára. Annyira elszánt, hogy bármi áron megvédi a gyermekét, nem számít, hogy mit kell ezért megtennie. Nemcsak az emberektől képes megvédeni a gyermeket, hanem külső körülményektől is: rengeteg munkával, de megteremti az áhított életkörülményeket gyermeke számára, s nívósan fogja felnevelni.

A Skorpió anyuka hiányosságai:
nagyon makacs ember, aki sokszor csak azt az álláspontot fogadja el, ami az övé. Élete a folyamatos változási folyamatokból áll, bár ezek a változások nem feltűnőek. Inkább belső vívódások, harcok, amelyek azonban óhatatlanul is megjelennek a gyermek lelkiállapotában. Nagyon magnetikus ember, s képes arra, hogy ?beleszuggeráljon? képzeteket a gyermekbe, ha az elég fogékony rá, tehát nagy eséllyel fogja manipulálni, még, ha tudat alatt is a gyermekét.

Bika gyermek (ez volna én Zénóm)

A kiságyból ránk mosolygóelégedett, az étkezéseket lelkesen fogadó baba minden valószínűséggel a bika jegyében született. Imádnivaló kisgyermek, hiszen nem sok gondunk lesz vele. Testi irányultságú, ezért nagyon fontos, hogy babusgassák, dédelgessék, erős legyen a biztonságérzete és a családi kötelék. Szereti a hasát, igényli a jó ételeket, egyszóval minden érzéki élvezet nagyon fontos számára. Fontos számáraa precíz időbeosztás, az, hogy tudja, a dolgok mindig a meghatározott időben történnek.

A gyermek olyan nyugodt, hogy egész kicsi korától egyedül is eljátszik, nem mindig igényli, hogy foglalkozzunk vele. Makacs, konok természet, s ha kiborul nehezen lehet megnyugtatni, s néha-náha számíthatunk komolyabb érzelmi kitörésekre, hisztikre is. Nem szereti, ha hangosan szólnak hozzá, ő ugyanis a az igazi csendes, nyugodt családi harmóniát kedveli. A családi atmoszféra megadhatja neki az igazi érzelmi biztonságot, kielégítheti szeretetéhségét.

Kényes a ruháira, az ágyára, a játékaira. Emellett nagyon szeret gyűjtögetni: faleveleket, csigaházakat, kavicsokat. Gyűjteményét lehetőségszerint ne dobjuk ki, tartsuk tiszteletben. Meglehet kissé késve tanul meg járni, ám ennek nincs más oka, mint, hogy túl kényelmes; lusta mászni, nem beszélve a járásról. Ennek ellenére a Bika kisbaba gondozása csupa csupa öröm és élvezet. A lassú fejlődés alapjában véve még nem ok az aggodalomra, ha tanul valamit, azt alaposan teszi és egyszer és mindenkorra elsajátítja.

Gyermek:
Igányli a gyengédséget, ne fukarkodjunk a kedveskedéssel, cirógatással, mert ezek hiányát nehezen viseli. Még a kisfiúk is egészen sokáig hagyják magukat babusgatni, s igénylik is a testi gyengédséget. A gyermek minden kedvessége ellenére fontos a fegyelem, mert ebben a jegyben született gyermekeknek szüksége van arra, hogy szervezett keretek közt éljen, mivel alapjában véve konvencionális alkat. Ezt különösen azok a szülők tartsák szem előtt, akik boldogabban élnének liberálisabb családi légkörben. Amikor egyedül szeretne maradni, ne zavarjuk meg, időnként szüksége lehet egy kis magányra, hogy feldolgozza az őt ért új benyomásokat.

Kamasz:
Könnyen irányítható, kezelhető, tökéletes összhangra törekszik. A nagyon erős alaokon álló kapcsolatokat szereti, Szereti a finom ételeket, a nagy baráti összejöveteleket. Érzéki természete miatt viszonylag korai időpontra eshet az első szexuális élménye, de ez nagyban függ a családi légkörtől. Jó családi viszonyok között, lehet, hogy "későn" esik át a sorsdöntő élményen.

Tanulás:
Ha kitűz egy célt maga elé. ahhoz tartja magát. Ám ösztönzés, vagy célkitűzés hiányában hanyag, nemtörődöm lesz. Nagyon fogékony a művészet és az esztétika iránt. Vásároljunk neki ilyen témájú könyveket és gyakran vigyük őt múzeumba. A legnagyobb nehézség azonban a tanulásban a lustasága lehet, amelyet valóban nehezen győz le.

Pozitív személyiségvonások:
  • Türelmes és megbízható
  • Melegszívű és odaadó
  • kitartó és céltudatos
  • Higgadt és becsületes
  • harmóniára törekszik

Negatív személyiségvonások:

  • Féltékeny és kisajátító
  • haragtartó és merev
  • Önmagával szemben elnéző
  • Fél kockázatot vállalni
  • túlságosan szereti a biztonságot
  • Hajlamos a konokságra és belesüppedni a megszokásba.

0 megjegyzés: